Pernilla Andersson om skilsmässan från Dregen. Foto: Olle SporrongPernilla Andersson om skilsmässan från Dregen. Foto: Olle Sporrong
Pernilla Andersson om skilsmässan från Dregen.  Foto: Olle Sporrong
Pernilla Andersson och Dregen. Foto: Christian ÖrnbergPernilla Andersson och Dregen. Foto: Christian Örnberg
Pernilla Andersson och Dregen.  Foto: Christian Örnberg
Ex-paret. Foto: Suvad MrkonjicEx-paret. Foto: Suvad Mrkonjic
Ex-paret.  Foto: Suvad Mrkonjic

Pernilla Andersson om tuffa skilsmässan

Publicerad

Artisten Pernilla Andersson är snart aktuell i Melodifestivalen.

Nu öppnar hon upp i podcasten "Livshjulet" och pratar om sin skilsmässa med Dregen.

– Jag ville absolut inte skiljas på samma sätt som mina föräldrar gjorde, säger hon.

Lyssna
Podcasten 'Livshjulet' – lyssna på avsnitt 144

På lördag kommer Pernilla Andersson att ställa upp i Melodifestivalen med låten "Mitt guld". I Expressens podcast "Livshjulet" berättar hon om förberedelserna inför tävlingen – men också om hennes skilsmässa med Andreas Tyrone Dregen, som är gitarrist i bandet Backyard Babies.

Paret gifte sig år 2009 men bestämde att gå skilda vägar tidigare i höstas.

– Vi har lyckats få till det så att vi bort port i port. Det funkar bra eftersom vi är så tighta och goda vänner, säger Pernilla.

Sonen bor hos båda

Tillsammans har paret sonen Sixten, som bor både hos Pernilla och Dregen.

– Det är toppen, om Sixten vill bo hos pappa kan vi bara gå över till den andra porten och tvärtom. Det är faktiskt väldigt smidigt, säger hon.

 

LÄS MER: Pernilla Anderssons utspel

 

Pernilla berättar vidare att hon och Dregen har försökt göra skilsmässan så lätt som möjligt för deras barn.

– I en separation måste man bortse från sig själv som ett romantiskt par. Man måste tänka att vi är pappa och mamma till det här barnet och vi har vissa skyldigheter. För egentligen tycker jag att det här med att släpa barn till höger och vänster och att bråka om dagar inte är schysst. Barnet har inte bett om någon skilsmässa.

– Jag och Dregen kan vara oense på många plan, men om Sixten har vi fan aldrig varit oense, fortsätter hon.

Pernilla Andersson tappade kontakten med brodern

Pernilla Anderssons egna föräldrar skildes när hon var ung. Artisten berättar i podcasten att de skötte det på fel sätt – och att hon inte ville göra samma misstag.

– Jag ville absolut inte skilja mig som dem. De gick in i en skilsmässopsykos och delade på allt. Jag och min bror separerades ju vid skilsmässan. Det gör man bara inte. Jag och min bror tappade kontakten i flera år, säger hon.

 

LÄS MER: Pernilla och Dregen skiljer sig

 

I dag har dock Pernilla och hennes bror en bra relation med varandra.

– Vi är väldigt tighta nu. Men vi har ju lärt känna varandra på lite äldre dagar. Han varit med mig på turné, han är ju musiker själv, säger hon.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag