Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Perez Hilton älskar House of Wallenberg

Amerikanska storbloggaren Perez Hilton har tidigare hyllat Robyn, Ulrik Munther och Icona Pop. Nu har han fått en ny favoritsvensk – House Of Wallenberg.

Bara tolv timmar efter att artisten släppt sin nya musikvideo "Love yourself" tillägnade Perez Hilton ett inlägg till svensken.

– En positiv, upplyftande dansgolvsshyllning, skriver Hilton.

Svensken House Of Wallenberg hann knappt lägga upp sin nya musikvideo "Love yourself" innan den amerikanska storbloggaren Perez Hilton fick nys om den, och uppenbarligen älskade mer än bara sig själv.

– Ja! Ja! Ja! Det är 90-talsinspirerad feelgood verklighet! Varför gör svenskar så bra musik?, skriver han på sin blogg.

Musikvideon hade bara funnits på nätet i tolv timmar innan Perez Hilton hittade den:

– En positiv, upplyftande dansgolvshyllning, skriver bloggaren.

Petter Wallenberg, 35-åringen bakom House Of Wallenberg, är mycket lycklig över uppmärksamheten från bloggaren.

– Det känns fantastiskt, säger han.

House Of Wallenbergs debutalbum "Legends" släpptes i april, en skiva som bland annat Leila K och Neneh Cherry gästar, och som har fått strålande recensioner. Den tog dock sin tid att spela in, hela sju år. Detta på grund av att Wallenberg själv har finansierat och styrt hela inspelningen.

– Jag tror att min musik är väldigt ovanlig just nu, det är dansmusik som har budskap, själ och hjärta. Den dansmusik vi bombarderas med i dag har skapats för en specifik målgrupp med syftet att sälja skivor och tjäna pengar. Jag växte upp med house när den fortfarande var "svart, gay och trodde på fred på jorden". Jag har gjort musiken utan en tanke på att det ska fungera för massorna, jag trodde bara det skulle funka för en liten grupp, säger Petter.

Lite större än så börjar det ändå bli. På onsdag inviger han Pridefestivalen i Stockholm samtidigt som "Love yourself" har livepremiär. Plus att utlandet börjar få upp öronen för honom.

– Och nu när Perez plockat upp den börjar det bubbla i världen, vem vet vad som händer?, säger Wallenberg.

Han har inga planer på att kontakta Perez och tacka för inlägget, Wallenberg har nämligen ett helt annat drömupplägg:

– Jag känner på mig att vi kommer att träffas i Los Angeles och bli bästa vänner, skrattar han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!