Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Morbergs okända möte med Sigrid Bergåkra

Många känner igen Sigrid Bergåkra från ”Bonde söker fru” – men profilen syntes i TV4 redan 2008.

Då hade hon Per Morberg som gäst på sin gård i matlagningsprogrammet ”Vad blir det för mat?”.

– Jag ska få hjälp av Sigrid som står där med sin häst. Hon är bra på att hitta där i ladugården, säger Per Morberg i programmet.

Sigrid Bergåkra blev känd med hela svenska folket när hon letade efter kärleken i TV4:s ”Bonde söker fru” 2016. Sedan dess har bondeprofilen också synts i ”Farmen VIP” i samma kanal.

Men Sigrid Bergåkra gjorde debut i TV4 långt innan ”Bonde söker fru”. Redan våren 2008 syntes hon i rutan, när hon gästade Per Morbergs matlagningsprogram ”Vad blir det för mat?”.

Morberg får hjälp av Sigrid Bergåkra

I avsnitt fem på säsong tre ska Morberg laga dillkött, och behöver bra kalvkött till rätten. Då tar han hjälp av den då okända ”Bonde söker fru”-profilen.

– Jag ska få hjälp av Sigrid som står där med sin häst. Hon är bra på att hitta där i ladugården, säger Per Morberg i programmet.

När han står och pratar med Sigrid Bergåkra undrar han var kalven i fråga är – och får veta hur de tar hand om djuren.

– Den är inne i ladugården. De föds inne, sedan går de ut så fort som möjligt och äter gräs. De bor ute, så mycket som möjligt på året, berättar Sigrid Bergåkra i ”Vad blir det för mat”.

– Ekologiskt, konstaterar Per Morberg. 

–Vi kör ekologisk besättning. Då mår djuren bra, och då mår vi bra, berättar Bergåkra.

– Ja. Då går vi och dödar Emma, säger Per Morberg.

Per Morbergs drag i sändning

Men riktigt så drastiskt blir det inte. Efter att Sigrid Bergåkra visat Per Morberg runt i ladugården går de fram till en tre dygn gammal kalv, och Morberg förklarar att ju yngre djuret är, desto godare blir köttet.

Känsliga tittare slipper dock se Per Morberg slakta den gulliga kalven – Morberg erkänner att han lurades, och att han redan har annat kalvkött som väntar honom hemma i köket.

– Nu går vi. Jag har brorsan hemma, säger han i programmet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.