Per Morbergs miljonregn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Per Morberg.
Foto: Christian Örnberg

Kokböcker, matlagningsprogram och skådespelaryrket - det går bra för populäre tv-kocken Per Morberg, 50. På ett år har han tiodubblat vinsten för sitt företag - från 300 000 kronor till tre miljoner.

Det är branschsajten Resume.se som granskat stjärnans ekonomi. Och kocken och skådespelaren Per Morbergs yviga sätt går hem hos folket. Programmet ”Vad blir det för mat” har banat väg för hans kokböcker som sålt i över 300 000 exemplar. 

Stor efterfrågan

 Nu är han högaktuell i TV4:s nya serie ”Sveriges mästerkock”, tillsammans med stjärnkockarna Leif Mannerström och Markus Aujalay. Efterfrågan på Per Morberg är stor, det senaste bokslutet från i somras visar att på ett år har hans bolag Dramab AB tiodubblat sin vinst – från 300 000 till tre miljoner kronor. År 2009 startade Per Morberg ytterligare ett bolag, Skölden, med en tydlig köksinriktning. Bolaget säljer exklusiva stekhällar – tillverkade för hand av Pers vän och kompanjon Jan Lilliesköld.

”Några glas vin”

 – Det växte fram under tillagningen av många hängmörade biffar och några glas vin, sa Per Morberg till Dagens Industri i november. 

 För att vara det första året har det också gått bra, vinsten landade på strax över 300 000

 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.