Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Morbergs livsändring – efter flytten till lyxparadiset

Kändiskocken Per Morberg har lämnat kylan i Sverige, och valt att bygga ett lyxhus på en karibisk ö.
Foto: TV4.
Något som han nu visar upp i sitt program ”Morbergs Caribbean days”.
Foto: TV4.
I en intervju med Malou von Sivers berättar Morberg om livet på paradisön och den stora livsändringen.
Foto: TV4.
”Jag har gått ner nästan 10 kilo, nu ser man hur tjock jag är. Man blir väldigt frisk och stark där nere, det tycker jag är skönt”, säger Per Morberg i ”Malou efter tio”.
Foto: TV4.
Per Morberg
Foto: TV4.
Per Morberg
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Per Morberg
Foto: ALEXANDER DONKA/SVERIGES RADIO
Per Morbergs nya hus i Karibien.
Foto: STARFLOW
Per Morbergs nya hus i Karibien.
Foto: STARFLOW
Per Morbergs nya hus i Karibien.
Foto: STARFLOW
Per Morberg .
Foto: STARFLOW
1 / 12

Kändiskocken Per Morberg har lämnat kylan i Sverige, och valt att bygga ett lyxhus på en karibisk ö – något som han nu visar upp i sitt program ”Morbergs Caribbean days”.

I en intervju med Malou von Sivers berättar Morberg om livet på paradisön och den stora livsändringen.

– Jag har gått ner nästan 10 kilo, nu ser man hur tjock jag är. Man blir väldigt frisk och stark där nere, det tycker jag är skönt, säger Per Morberg i ”Malou efter tio”.

Efter stora succéer på hemmaplan med ”Vad blir det för mat?” och ”Jakt och fiske” har kändiskocken Per Morberg, 58, valt att gå vidare.

Morberg driver nu matlagningsprogrammet ”Morbergs Caribbean days” på en internetplattform, där han lagar mat på engelska från sitt lyxhus på karibiska ön Bequia.

– Lång historia kort så har jag byggt ett hus där, och nu är det klart så nu är det roligare att vara där. Jag har gjort ett stort kök och i och med att jag har hållit på med det, så har jag gjort en serie program med karibisk-inspirerad mat, av naturliga skäl, säger Per Morberg i ”Malou efter tio” på onsdagen.

Morbergs plan – nå ut till en utländsk målgrupp 

Tv-kocken förklarar också sitt beslut att prata på engelska i sin nya matshow – något som alltså beror på att han vill nå utanför Sveriges gränser med sin matlagning.

– Man är i det engelska landet. Man har gjort så mycket nu att jag tänker att det kanske finns någon som vill se det här utanför Sverige också.

Bequia hör till landet Saint Vincent och Grenadinerna i Västindien, och tv-kocken bor i det numera färdigbyggda lyxhuset flera månader per år, tillsammans med hustrun Inese Morberg.

– Det är ett pärlband av öar, och hela landet består av ungefär 110 000 människor. På min lilla ö bor det bara 5000 människor.

Nya livsstilen: ”Ska vara så hemligt”

Han märker stor skillnad på sin livsstil sedan han valde att tillbringa delar av året i Västindien, och konstaterar att han gått ner i vikt och blivit friskare.

– Det som är så mysigt är att jag kan gå på yoga, och så kan jag gå upp och ner i bergen. Jag har gått ner nästan 10 kilo, nu ser man hur tjock jag är. Man blir väldigt frisk och stark där nere, det tycker jag är skönt. Sen blir det lite långtradigt när man varit där länge, säger han till Malou von Sivers.

I ”Malou efter tio” visas det upp klipp från kockens nya matlagningsserie, som alltså spelas in i och omkring hans hus på paradisön.

– Jag kan inte förstå att jag visar upp det här som ska vara så hemligt. Det är jättevackert, kommenterar Per Morberg i ”Malou efter tio”.

Samtidigt som Per Morberg satsar på sitt nya matprogram, så stänger han inte dörren för att återvända till TV4 eller en annan linjär tv-kanal i framtiden.

– Jag har inte lämnat TV4, jag lämnar ingenting. Jag är öppen för alla förslag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.