Per Morberg säljer en skärbräda för 4000 kronor – nu svarar han på kritiken om priset. Foto: Cornelia NordströmPer Morberg säljer en skärbräda för 4000 kronor – nu svarar han på kritiken om priset. Foto: Cornelia Nordström
Per Morberg säljer en skärbräda för 4000 kronor – nu svarar han på kritiken om priset.  Foto: Cornelia Nordström
Per Morbergs skärbräda blev även nyhet för CNN som rapporterade om den. Foto: Cornelia NordströmPer Morbergs skärbräda blev även nyhet för CNN som rapporterade om den. Foto: Cornelia Nordström
Per Morbergs skärbräda blev även nyhet för CNN som rapporterade om den.  Foto: Cornelia Nordström
En liten storm i ett vattenglas, kan jag tycka, säger Per Morberg till TV4. Foto: Cornelia NordströmEn liten storm i ett vattenglas, kan jag tycka, säger Per Morberg till TV4. Foto: Cornelia Nordström
En liten storm i ett vattenglas, kan jag tycka, säger Per Morberg till TV4.  Foto: Cornelia Nordström

Per Morberg: "En liten storm i ett vattenglas"

Publicerad

Per Morbergs svindyra skärbräda skapade starka reaktioner - och blev en världsnyhet.

Nu svarar tv-kocken på kritiken.

– En liten storm i ett vattenglas kan jag tycka, säger Per Moberg i TV4:s "Nyhetsmorgon"

Tv-kocken Per Morberg har många järn i elden. Utöver sitt matlagningsprogram säljer han även köksprodukter, och nu har en skärbräda för 3995 kronor blivit rejält omtalad.

Reaktionerna var starka och i sociala medier har det stormat rejält.

"Har han fått hybris?", "Det måste vara en jäkla bra skärbräda. Har den wifi?" var några av reaktionerna.

 

LÄS MER: Per Morbergs stora miljonvist

 

Per Morbergs skärbräda blev även nyhet utanför Sverige, amerikanska CNN rapporterade också om den.

Men tv-kocken har gått ovetandes om de starka reaktionerna och tar det hela med ro.

– En liten storm i ett vattenglas, kan jag tycka, säger han i "Nyhetsmorgon".

 

LÄS MER: Bilden som Per Morberg tog bort

 

Men tv-kocken passade också på att frösvara skärbrädan som pryds av hans emblem.

– Sedan kan man tänka så här. En ek ska bli 100, 150, 200 år eller gärna mer. Sedan ska den huggas ner och skäras på längden, vilket är jättesvårt. Sedan ska det torkas i olika perioder in på olika sätt. Det är den finaste plankan man kan ha, säger han vidare.

Per Morberg började sin offentliga karriär som skådespelare med roller som den elake Viggo i "Rederiet", Roger Rönn i "Vita lögner" och med roller i flera "Beck"-filmer.

Med en bakgrund som utbildad kock och arbete på flera anrika krogar som Riche och Café Opera blev han sedan en av Sveriges mest kända tv-kockar i egna tv-programmet "Vad blir det för mat" och som en av domarna i de första säsongerna av "Sveriges Mästerkock".

Per Morberg plockade ut 12,2 miljoner

Sedan dess har han byggt upp ett stort imperium kring sitt eget namn. Det startade med kockböcker, fortsatte med vin och växte fort till en miljonindustri.

Förra året plockade Per Morberg ut 12,2 miljoner kronor ur det egna bolaget Dramab där han är ensam aktieägare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag