Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Per Holknekts nya liv som singel – separerade

Efter att paret till slut ändå beslutat sig för att separera är Odd Molly-grundaren nu singel igen.
Per Holknekt lever i dag singelliv.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Per Holknekt.
Foto: expressen

Per Holknekts hustru ville skiljas men ändrade sig.

Efter att paret till slut ändå beslutat sig för att separera är Odd Molly-grundaren nu singel igen.

– Det är klart att när man separerar och har haft en livsdröm tillsammans och den försvinner, då gör det lite ont, säger han.

Entreprenören och föreläsaren Per Holknekt, 60, har ett omskakande år bakom sig.

När coronapandemin slog till försvann alla hans inkomster. Hans mejlkorg fylldes till bredden av avbokningar. Han och familjen tvingades flytta ut från den lyxiga villan i Djursholm till ett billigare boende. 

Framåt sommaren blev det för mycket. Han har tidigare berättat hur han hörde ”den högljudda svarta korpen” kraxa på axeln. Som nykter alkoholist åkte han till en pizzeria och tog en öl. Och sedan en till.

Återfallet fick först hustrun Linda Holknekt, 45, att begära skilsmässa. Men efter att Per Holknekt på nytt slutat dricka fick han en andra chans och en möjlighet att lappa ihop relationen.

Trots det är han i dag singel.

– När livet kommer på en och petar i midjan från alla håll då blir man ansträngd. Det går ut över familjen, och då brast den delen av livet, säger han till Expressen.

Vill inte leva ensam

I podden ”Livshjulet” med Anna Hegestrand och Claudia Galli Concha berättar Per Holknekt mer om hur livet efter separationen är. Han vill leva ihop med någon.

– Jag tror inte att någon människa vill leva ensam, jag vill nog ha en känsla av att någon går och längtar efter mig. Den känslan vill jag nog åter etablera i mitt liv, att någon blir glad när jag kommer hem, att inte bara ha mig själv att samtala med, säger han i ”Livshjulet”.

Per Holknekt förklarar i podden att han kan tänka sig att använda dejtingappar som Tinder för att träffa någon ny.

– Nu är jag inte desperat så det är rätt skönt så. Det är då man blir lite attraktiv antar jag. Jag har noll fördomar mot den tekniken, jag beundrar människor som aktivt söker kärlek, att man gör något i stället för att hamna i självömkan.

Per och Linda Holknekt gifte sig 2018.
Foto: CHARLOTTE BRUNZELL / IBL

”Allt från bibelcitat till nakenbilder”

Samtidigt får han mycket uppmärksamhet av kvinnor som hör av sig och kommer med inviter.

– Det blir ju lätt så när man är en småoffentlig person, att människor hör av sig. Det är jätteofta. Det är allt från bibelcitat till nakenbilder. Normalt sett är det ganska trevliga påhälsningar, säger han i ”Livshjulet”.

Per och Linda Holknekt gifte sig 2018. Innan bröllopet fick de dottern Carla. Båda har barn från tidigare förhållanden.

Han har även varit gift med artisterna Lena Philipsson, 55, och Viktoria Tolstoy, 46.

Graafs förändring med nya kärleken Louie Marti

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.