Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Holknekt om återfallet som riskerade äktenskapet

Per Holknekt vill se en förändring hos spelbolagen, inte minst efter sitt eget spelmissbruk.
Per Holknekt.Foto: LISA MATTISSON
Per Holknekt berättar om återfallet.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Allt stod och vägde för Per Holknekt, 60, i somras.

Efter att ha fått se alla sina inbokade föreläsningar avbokas fick han ett återfall till alkoholen.

– Det landade i att min högst förståndiga hustru begärde skilsmässa, säger han i podcasten ”Hedman & Hedén”.

Föreläsaren och entreprenören Per Holknekt, 60, har haft ett tufft 2020. I maj berättade han att han var tvungen att flytta ut från villan i Djursholm efter att inkomsterna försvunnit till följd av coronapandemin.

I podcasten ”Hedman & Hedén - en beroendepodd” berättar han att 63 mejl med rubriken ”avbokning” till slut fick bägaren att rinna över i somras, och han förlorade rätten att kalla sig nykter alkoholist.

– Jag kände den högljudda svarta korpen på min axel. Jag sa till min familj att jag skulle skjutsa dem till landet så att jag fick bryta ihop i fred. Jag orkade inte laga mat hemma, så jag åkte till pizzerian i Danderyd, säger han i podcasten.

Per Holknekt berättar om återfallet

Väl där så beslöt han sig för att ta en öl till pizzan.

– Öl nummer ett förför öl nummer två, och rätt vad det var så satt jag där, ridå. Sen så gick det sönder igen. Det följde mycket med det. Det landade i att min högst förståndiga hustru begärde skilsmässa. Väldigt tidigt. Bitarna började falla ganska hårt, väldigt fort.

– Jag bestämde, nu har jag två vägar att gå. Så jag satt den 19 juli, tar jag då den mörka vägen nu så är det nog klart.

Fick en ny chans

Per Holknekt valde inte den mörka vägen. I stället slutade han dricka, accepterade att han fallit tillbaka och beslöt sig för att försöka slå sitt personbästa i antalet nyktra dagar, som är närmare 3 500.

Beslutet ledde till att frun Linda omvärderade honom, och han fick en ny chans.

– Skilsmässoansökan drogs tillbaka, säger han och fortsätter:

– Jag blev någon att ha igen, säger han.

 

 

Entreprenören har förlorat alla inkomstkällor under 2020: ”Saker löser sig inte – man löser dem”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.