Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Per Gessles stora succé på Skansen – ägde scenen

Per Gessle gjorde succé i "Allsång på Skansen”. Foto: ERIK SIMANDER / TT / TT NYHETSBYRÅN
Per Gessle. Foto: ERIK SIMANDER / TT / TT NYHETSBYRÅN

Per Gessle bjöd på "Sommartider" – och fick stående ovationer.

Här är Gyllene Tider-sångarens stora succé i SVT:s "Allsång på Skansen".

– Per är en stor idol för mig, säger programledaren Sanna Nielsen.

Tisdag klockan 20.00 sände SVT säsongens andra avsnitt av "Allsång på Skansen". Förutom Miriam Bryant, Tina Ahlin & Orsa spelmän och Stor & Jireel gästades programmet även av Per Gessle, legendarisk sångare i Gyllene Tider och Roxette.

Per Gessle var den första artisten att uppträda och Halmstadsonen tog kommando direkt genom att bjuda på en riktig smällkaramell – Gyllene Tiders monsterhit "Sommartider". Strax innan dess hade molnen spruckit upp och solen börjat skina.

 

LÄS MER: Per Gessle om livet med kärleken Åsa

 

Publikens gensvar blev också euforiskt. Per Gessle fick publiken att ställa sig upp och sjunga med i refrängen. Efteråt fick han stående ovationer.

Senare i programmet blev det återigen allsång när publiken sjöng med i Roxettes hit "Must have been love". Per Gessle roade också publiken med en turnéberättelse från Mexico City. Sångaren skulle göra ett "sexy move" men snubblade på en sladd till en lampa. Berättelsen fick publiken att skratta.

Sedan spelade Per Gessle också "Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)" och fick återigen publiken att ställa sig upp och applådera med i låten. 

Sanna Nielsen: "Per är en stor idol"

Tidigare har Sanna Nielsen berättat om sina starka känslor inför Per Gessles framträdande i "Allsång på Skansen".

– Det är helt underbart, Per är en stor idol för mig så det ska bli jättekul. Jag har bara träffat honom en gång tidigare i mitt liv så det ska bli kul att få träffa honom lite längre. Vi träffades på Victoriadagen 2001, säger Sanna Nielsen och tillägger:

– Herregud, då var jag en blyg liten tös. Men han pratade så fint med mig.

Förutom Gyllene Tider och Roxette har Per Gessle också en framgångsrik karriär som soloartist. Nyligen släpptes hans nya album "En vacker natt" och senare i höst släpps även skivan "En vacker dag".

 

LÄS MER: Per Gessle: "Jag försökte hitta en partner som var olik mig"

 

I en intervju med Expressen berättade Per Gessle om livet med sin hustru Åsa, som han varit gift med i 25 år.

– Vi har varit ihop sedan 1984. Det är lång tid. Men Åsa och jag har alltid hört ihop på nåt sätt, ända sedan vi först träffades. Jag kan inte se mitt liv utan henne alls. Vi är väldigt lika och väldigt olika. Åsa är ju en superstark människa men samtidigt har hon ju valt att ställa sig i en stöttande roll till mig, sa han då och fortsatte:

– Hon kommer från resebranschen och började tidigt jobba med Roxette och våra resor, och fick en position i hela organisationen. Det har aldrig varit så att jag varit borta i åtta månader och kommer hem, utan vi har ju delat i princip allting och det har nog varit en förutsättning. Hon har varit fantastisk.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!