Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Per Gessles sorg: ”Tack Marie, tack för allt”

Återupplev bilderna från framgångarna med Roxette.
Per Gessle sörjer nu sin Roxette-kollega Marie Fredriksson.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
I ett pressmeddelande tackar Per Gessle sin vän Marie Fredriksson, och sänder tankar till hennes familj.
Foto: JAN DELDEN/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Marie Fredriksson och Per Gessle 2012.
Foto: SERGEI BACHLAKOV / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Marie Fredriksson har gått bort, 61 år gammal – och sörjs nu av Roxette-kollegan Per Gessle.

I ett pressmeddelande tackar Per Gessle sin vän Marie Fredriksson, och sänder tankar till hennes familj.

”All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same”, skriver Per Gessle till sin vän.

Marie Fredriksson har gått bort, 61 år gammal, i sviterna av hennes tidigare cancersjukdom. Roxette-stjärnan sörjs nu av vänner och familj, samt fans världen över.

Tillsammans med Per Gessle blev Marie Fredriksson känd världen över med duon Roxette, som gett oss låtar som ”It must have been love”, ”The look” och ”Listen to your heart”.

Per Gessle om sorgen efter Marie Fredriksson: ”Tiden går så fort”

Via sin presskontakt och manager Marie Dimberg uttrycker nu Per Gessle sin sorg efter vännen och kollegan Marie Fredriksson.

”Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger”, skriver Per Gessle.

Per Gessles ord till Marie Fredrikssons familj

Gyllene tider-stjärnan skickar också sina tankar till Marie Fredrikssons familj, och skriver hur stolt han är över att ha fått dela så stora ögonblick i sitt liv med vännen.

”Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same”, skriver han, och signerar med ”P.”.

2002 drabbades Marie Fredriksson av en hjärntumör, som hon efter operationer och behandlingar till slut blev frisk ifrån. Artisten fortsatte stå på scen, och fram till 2016 uppträdde hon tillsammans med Roxette världen över. Men 2016 valde Fredriksson att pensionera sig från scenen, efter att läkare avrått henne från att fortsätta uppträda, på grund av sviterna av sjukdomen.

2009 Maries hemliga familjespelning: Roxette-stjärnan överskuggades bara av en annan artist - sonen Oscar

Så hyllas Marie Fredriksson

Så hyllas världsstjärnan – Per Gessle ”Vilken fantastisk dröm vi fick dela”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.