Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Per Gessles överraskning på kungavännens lyxbröllop

Faye Flensburg och Jacob De Geer sa ja till varandra på lördagen.
Foto: FOTO: HENRIK JANSSON
Faye Flensburg och Jacob De Geer.
Foto: FOTO: HENRIK JANSSON
Per Gessle.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kungavännen och ”Draknästet”-profilen Jacob De Geer och Faye Flensburg sa ja till varandra på lördagen.

Det lyxiga bröllopet – med kronprinsessan Victoria och prins Daniel som några av gästerna – hölls vid fyren Pater Noster och bröllopsfesten på Societetshuset på Marstrand pågick till småtimmarna.

Festligheterna fortsatte på söndagen och bröllopssällskapet överraskades då av ingen mindre än Per Gessle.

Jacob De Geer, 46, och Faye Flensburg, 34, blev äkta makar på lördagen när de sa ja till varandra.

Vigseln hölls på ön Hamneskär, vid fyren Pater Noster, dit bröllopsgästerna tog sig med hjälp av ribbåtar. På kvällen väntade middag och stor fest på Societetshuset på Marstrand.

Festligheterna har pågått hela helgen och på söndagen fortsatte det utanför Grand hotel på Marstrand. Bruden Faye Flensburg höll tal för gästerna och sin make och flera av gästerna höll sedan tal till brudparet som följdes av högljudda applåder.

Senare på söndagseftermiddagen fick sällskapet en rejäl överraskning då ingen mindre än Per Gessle dök upp för en privat spelning.

Utanför Grand hotel hade scenen som byggts upp plomberats helt för att spelningen endast skulle kunna ses av bröllopsgästerna och brudparet. Förbipasserande kunde dock höra musiken som spelades.

Scenen utanför Grand hotel hade plomberats.
Foto: Andreas Andersson
Per Gessle ska enligt uppgift ha spelat för bröllopsgästerna utanför Grand hotel på söndagen.
Foto: Andreas Andersson

Jobbat i flera månader

Några som var gäster på bröllopet var bland andra kronprinsessan Victoria och prins Daniel, som är nära vänner till Jacob De Geer. De Geer stod på gästlistan när kronprinsessparet gifte sig 2010.

Bröllopsfestligheterna har arrangerats av en eventfirma och enligt uppgift har en hel stab med medarbetare jobbat i flera månaders tid med arrangemanget. Flera av öns finkrogar, liksom Carlstens fästning, är involverade och kommer vid olika tillfällen att ta emot bröllopssällskapet. Öns hotell är fullbokade.

Societetshuset, där lördagens bröllopsfest hölls, är klassisk kunglig mark, framför byggnaden ligger Kungsplan där Oscar II, kronprinsessan Victorias farfar farfars far, står som bronsbyst. Kung Oscar II tillbringade i stort sett varje sommar från 1887 till 1907 på ön, inte sällan med beryktade fester på Societetshuset.

På andra sidan Kungsplan ligger det lika anrika Kurhotellet, tidigare känt som Båtellet, där flera av bröllopsgästerna var inkvarterade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.