Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Gessles miljonsuccé – så stor är förmögenheten

Oväntade slutet på hyllningskonserten till Marie Fredriksson
Per Gessle fortsätter att dra in miljoner.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
”ag har haft så mycket framgång att jag inte har behövt bry mig om saker som vanliga dödliga människor behöver bry sig om”, har Per Gessle tidigare sagt om sin förmögenhet.Foto: JONAS LINDSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bortgångne Marie Fredriksson med Per Gessle som Roxette.Foto: IMAGO/IBL

Han är god för över 300 miljoner kronor – och pengarna fortsätter rulla in för Per Gessle.

Det senaste räkenskapsåret har hans företag Tourist trap AB gjort en vinst på över 3,8 miljoner kronor, 2,5 miljoner mer än året innan.

– Jag har haft så mycket framgång att jag inte har behövt bry mig om saker som vanliga dödliga människor behöver bry sig om, har Per Gessle tidigare sagt om sin förmögenhet.

Med band som Roxette och Gyllene Tider, samt en väldigt framgångsrik solokarriär, är Per Gessle, 61, en av Sveriges absolut rikaste artister.

Låtskrivaren och showmannen har eget kapital på över 300 miljoner kronor i sina tre största aktiebolag Jimmy Fun, Elevator Entertainment och Roxette Recordings.

Men pengarna ramlar in även från andra håll. Det senaste räkenskapsåret, från maj 2018 till april 2019, har hans företag Tourist trap AB gjort en vinst på över 3,8 miljoner kronor. Det är närmare 2,5 miljoner kronor mer i vinst än året innan. I företaget finns sedan tidigare tillgångar på ungefär 63 miljoner kronor – alltså dryga 67 miljoner kronor efter senaste årets vinster.

Flera summor inte inräknade

Pengarna som Per Gessle tjänade under Gyllene Tiders avskedsturné sommaren 2019, och de Stim-pengar som Roxette spelat in världen över sedan kollegan Marie Fredrikssons bortgång i december, är inte inräknade i vinsten – utan kommer troligen synas i nästa räkenskapsår i stället. Under förra sommaren spelade Gyllene Tider på arenor som Ullevi i Göteborg och Brottet i Halmstad.

Även bolaget Roxette Recordings gör en vinst, men av den mindre skalan. 165 038 kronor rikare blir Gessle genom det bolaget under räkenskapsåren 2018/2019.

Per Gessle äger ett hus i hemstaden Halmstad, värt 25 691 000 kronor. Där bor han tillsammans med hustrun Åsa Gessle, 59, som han har sonen Gabriel Gessle, 22, med.

Äger 13 fordon

Gyllene Tider-frontmannen är också en välkänd bilentusiast, och äger 13 fordon. Bland annat har han sju olika Ferrari-bilar, en Rolls-Royce och en motorcykel från Harley-Davidson.

Per Gessle har historiskt inte tyckt om att kommentera sin enorma förmögenhet, men har tidigare sagt till Expressen att han framgång gjort att han kan delegera bort tråkiga vardagssysslor.

- Jag har haft så mycket framgång att jag inte har behövt bry mig om saker som vanliga dödliga människor behöver bry sig om. Besiktiga bilen och sånt, det gör någon annan åt mig, har Per Gessle sagt.

Expressen har sökt Per Gessle, som avböjer att kommentera.

Per Gessles förmögenhet

Har samlat sin musikverksamhet i flera olika aktiebolag, däribland Jimmy Fun, Elevator Entertainment och Roxette Recordings i vilka han är styrelseordförande. Bara de tre bolagen har ett sammanlagt eget kapital på över 300 miljoner kronor. Är också en av ägarna till Hotel Tylösand.

 

Fastigheter:

 Småhusfastighet i Halmstad, taxeringsvärde 25 691 000 kronor

 

Fordon:

 McLaren Senna, 2019

 Ferrari LaFerrari, 2017

 Ferrari F12, 2016

 Ferrari 458, 2015

 Ferrari LaFerrari, 2014

 Ferrari 599 GTO, 2011

 Ferrari 430 Scuderia, 2008

 Ferrari 550 Barchetta, 2001

 Ferrari Dino 246 GT, 1971

 Rolls-Royce Phantom, 2005

 BMW Z4, 2010

 Harley Davidson FLSTN, 1993

 Indian Big Chief, 1947

Senaste nytt från nöjesvärlden 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.