Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gessles miljonras – för första gången på flera år

Detta är Per Gessle
Per Gessles framgångsrika Hotel Tylösands vinst minskar för första gången på flera år. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Roxette- och Gyllene Tider-stjärnan Per Gessle och affärsmannen Björn Nordstrand tog 1995 över Hotel Tylösand och har sedan dess satsat stort på anläggningen som ligger vid den halländska kusten. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Hotel Tylösand. Foto: CAROLINE LARSSON

Per Gessles framgångsrika Hotel Tylösands vinst minskar för första gången på flera år.

I fjol tappade hotellet 4,8 miljoner kronor jämfört med året före.

Ändå får ägarna en utdelning på 20 miljoner kronor.

Roxette- och Gyllene Tider-stjärnan Per Gessle och affärsmannen Björn Nordstrand tog 1995 över Hotel Tylösand och har sedan dess satsat stort på anläggningen som ligger vid den halländska kusten.

De båda Halmstadsprofilerna äger än i dag den absoluta merparten av hotellet genom Aktiebolaget Tylösands Havsbad som genom åren har gjort stora vinster. Bolaget har ett eget kapital på 46 miljoner kronor och omsatte förra året 220 miljoner.

Men efter att vinsten ökat flera år i rad avstannade dock den utvecklingen i fjol, visar den färska årsredovisningen. Bolagets resultat efter skatt slutade på drygt 21 miljoner – det är en minskning med runt 4,8 miljoner jämfört med 2017.

Får ut 20 miljoner

Aktieägarna, med Per Gessle och Björn Nordstrand i spetsen, får ändå en utdelning på 20 miljoner kronor. 

Expressen har sökt Per Gessle via hans manager Marie Dimberg, som hänvisar till Hotel Tylösands vd Elisabeth Haglund. Hon säger att vinsttappet beror på investeringar, bland annat byggde man om Solgården under 2018.

– Vi har gjort rätt så stora reparationer, underhåll och investeringar så det beror på det, säger Elisabeth Haglund. 

Bolaget och dess ägare ser på framtiden med ”stor tillförsikt”. I årsredovisningen står det att den ”positiva utveckling som bolaget haft de senaste åren fortsätter under 2019”.

– Årets sommar började lite trögt med dåligt väder första helgen, vi är ju lite väderberoende, men sedan blev det en toppensommar med god gästtillströmning, säger Elisabeth Haglund.

Äger åtta Ferrari

Och även om vinsten för Hotel Tylösand minskade 2018 går det knappast någon nöd på Per Gessle. Han har samlat sin musikverksamhet i flera olika aktiebolag, däribland Jimmy Fun, Elevator Entertainment och Roxette Recordings i vilka han är styrelseordförande. Bara de tre bolagen har ett sammanlagt eget kapital på över 300 miljoner kronor.

Gessle äger dessutom ett hus i Halmstad med ett taxeringsvärde på 25,7 miljoner kronor och rad exklusiva fordon – däribland åtta Ferrari.

I somras genomförde han också ytterligare en stor turné genom Sverige, då Gyllene Tider tog farväl av publiken, något som troligtvis också drog in åtskilliga miljoner.

Per Gessles förmögenhet

Fastställd förvärvsinkomst 2017: 6 095 200 kronor

Överskott av kapital 2017: 4 187 190 kronor

 

Företag:

• Har samlat sin musikverksamhet i flera olika aktiebolag, däribland Jimmy Fun, Elevator Entertainment och Roxette Recordings i vilka han är styrelseordförande. Bara de tre bolagen har ett sammanlagt eget kapital på över 300 miljoner kronor. Är också en av ägarna till Hotel Tylösand.

Fastigheter:

• Småhusfastighet i Halmstad, taxeringsvärde 25 691 000 kronor

 

Fordon:

• McLaren Senna, 2019

• Ferrari LaFerrari, 2017

• Ferrari F12, 2016

• Ferrari 458, 2015

• Ferrari LaFerrari, 2014

• Ferrari 599 GTO, 2011

• Ferrari 430 Scuderia, 2008

• Ferrari 550 Barchetta, 2001

• Ferrari Dino 246 GT, 1971

• Rolls-Royce Phantom, 2005

• BMW Z4, 2010

• Harley Davidson FLSTN, 1993

• Indian Big Chief, 1947