Foto: CHRISTIAN ORNBERGFoto: CHRISTIAN ORNBERG
 Foto: CHRISTIAN ORNBERG
Foto: PAX ENGSTRÖM NYSTRÖM FÖR LIVE / PAX ENGSTRÖM, WWW.PAXENGSTROM.SFoto: PAX ENGSTRÖM NYSTRÖM FÖR LIVE / PAX ENGSTRÖM, WWW.PAXENGSTROM.S
 Foto: PAX ENGSTRÖM NYSTRÖM FÖR LIVE / PAX ENGSTRÖM, WWW.PAXENGSTROM.S
Foto: SERGEI BACHLAKOV / STELLA PICTURES PHOTOSHOTFoto: SERGEI BACHLAKOV / STELLA PICTURES PHOTOSHOT
 Foto: SERGEI BACHLAKOV / STELLA PICTURES PHOTOSHOT

Per Gessle på turné med Roxettes låtar

Publicerad

Per Gessle åker ut på stor turné i höst i Sverige och Europa med Roxettes stora låtskatt.

Men Marie Fredriksson kommer inte att kunna följa med av hälsoskäl.

– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Per Gessle åker på stor Europaturné i höst – och kommer att tillsammans med sitt band att framföra flera av Roxettes hits och låtar. Av hälsoskäl kommer Marie Fredriksson inte att kunna följa med efter att hon tvingades avsluta sitt turnérande med Roxette våren 2016 strax innan  gruppens tionde studioalbum ”Good Karma” kom ut. 

Nu väljer Per Gessle med Marie Fredrikssons välsignelse att framföra flera av gruppens hits runt om i Europa innan turnén avslutas i Göteborg den 16 november.

– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren, säger Per Gessle i ett pressmeddelande från Live Nation.

 

LÄS MER: Per Gessles sanning om äktenskapet 

 

Turnédatum

11.10 Hamburg, Laeiszhalle (GER)

12.10 Bryssel, Ancienne Belgique (BEL)

15.10 London, Hammersmith Apollo (GBR)

16.10 Manchester, Apollo (GBR)

18.10 Wien, Stadthalle F (AUT)

19.10 Zurich, Halle 622(SUI)

21.10 Warszawa, Stodola (POL)

22.10 Berlin, Admiralspalast (GER)

23.10 Köln, E-Werk (GER)

25.10 Utrecht, Muziekcentrum Vredenburg (NED)

27.10 Halmstad, Halmstad Arena (i samarbete med Nöjet Konsert)

3.11 Espo, Metro Areena (FIN)

5.11 Stockholm, Waterfront

9.11 Karlstad, Löfbergs Arena (i samarbete med Great Event of Karlstad)

10.11 Linköping, Saab Arena (i samarbete med Visit Linköping & Co)

15.11 Oslo, Sentrum Scene (NOR)

16.11 Göteborg, Scandinavium (i samarbete med Nöjet Konsert)

 

LÄS MER: Per Gessles oväntade steg i karriären – nu berättar han 

 

”Per Gessles Roxette” besöker tio länder

Per Gessle kommer under namnet ”Per Gessles Roxette” att besöka tio europeiska länder från den 11 oktober och framåt.

Gessle fick mersmak av turnerandet efter sommarturnén 2017 och är också aktuell  med albumet ”Small Town Talk”.

– Jag älskade verkligen att spela med det här bandet och under turnén slog det mig att det hade varit fantastiskt att göra något liknande ute i Europa – fast med tonvikt på Roxettelåtar. Eftersom Marie inte kan turnera längre är risken stor att alla de där sångerna bara ligger och samlar damm och jag kände på mig att det här bandet hade kunnat göra något alldeles speciellt av dem, säger Per Gessle i pressmeddelandet.

Biljetterna till turnén släpps på fredag den 16 mars kl 9.00

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag