Per Gessle nära att dö – under flygresa

Artisten Per Gessle var med om en otäck händelse i ett flyg när han turnerade med Roxette.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Per Gessle.
Foto: LISA MATTISSON

Per Gessle var nära att dö när han var ute på turné med Roxette.

Det berättar han i Mix Megapols morgonprogram ”Gry Forsell med vänner”.

– Blixten slog ner i planet och det blev helt black out, säger stjärnartisten.

Per Gessle, 60, och Micke ”Syd” Andersson, 58, fanns på plats i Mix Megapol-studion för att prata om Gyllene Tiders avskedsturné. 

Duon fick då en fråga om man någonsin haft en ”nära döden-upplevelse”, och då berättade Per Gessle om när blixten slog ner i planet när han var på turné med Roxette.

– En läskig händelse var när vi var på turné med Roxette i Sydamerika. Vi var ute och flög då ovanför Uruguay eller nåt när blixten slog ner i planet och det blev helt black out, hela planet, strömmen gick. Alla blev helt paralyserade och jag vet inte, det kändes som att det var mörkt kanske i två timmar fast det var väl kanske i fem sekunder. Det var fruktansvärt jobbigt. Jag gillar ju inte att flyga dessutom, fast jag har flugit i hela mitt liv, berättade Per Gessle i radioprogrammet.

”Blev mörkt i hela planet”

Gry Forsell låter förfärad över berättelsen och frågar om strömmen slogs ut helt.

– Ja, det blev helt mörkt i hela planet och sen kom strömmen tillbaka, säger Per Gessle.

Sedan frågar programledaren om det blev helt tyst på flygplanet.

– Ja, folk skrek ju och så, säger Per Gessle i Mix Megapols morgonprogram.

Gyllene Tider tar farväl av fansen i sommar – och flera av stoppen på avskedsturnén har redan sålt slut. Turnén blir den sista för gruppen som spelat tillsammans sedan slutet på 70-talet. I samband med avskedsturnén 2019 släpper Gyllene Tider även ett nytt album som spelas in i Frankrike.

– 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver, berättade Per Gessle i samband med att avskedsturnén offentliggjordes.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.