Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Gessle nära att dö – under flygresa

Artisten Per Gessle var med om en otäck händelse i ett flyg när han turnerade med Roxette.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Per Gessle.
Foto: LISA MATTISSON

Per Gessle var nära att dö när han var ute på turné med Roxette.

Det berättar han i Mix Megapols morgonprogram ”Gry Forsell med vänner”.

– Blixten slog ner i planet och det blev helt black out, säger stjärnartisten.

Per Gessle, 60, och Micke ”Syd” Andersson, 58, fanns på plats i Mix Megapol-studion för att prata om Gyllene Tiders avskedsturné. 

Duon fick då en fråga om man någonsin haft en ”nära döden-upplevelse”, och då berättade Per Gessle om när blixten slog ner i planet när han var på turné med Roxette.

– En läskig händelse var när vi var på turné med Roxette i Sydamerika. Vi var ute och flög då ovanför Uruguay eller nåt när blixten slog ner i planet och det blev helt black out, hela planet, strömmen gick. Alla blev helt paralyserade och jag vet inte, det kändes som att det var mörkt kanske i två timmar fast det var väl kanske i fem sekunder. Det var fruktansvärt jobbigt. Jag gillar ju inte att flyga dessutom, fast jag har flugit i hela mitt liv, berättade Per Gessle i radioprogrammet.

”Blev mörkt i hela planet”

Gry Forsell låter förfärad över berättelsen och frågar om strömmen slogs ut helt.

– Ja, det blev helt mörkt i hela planet och sen kom strömmen tillbaka, säger Per Gessle.

Sedan frågar programledaren om det blev helt tyst på flygplanet.

– Ja, folk skrek ju och så, säger Per Gessle i Mix Megapols morgonprogram.

Gyllene Tider tar farväl av fansen i sommar – och flera av stoppen på avskedsturnén har redan sålt slut. Turnén blir den sista för gruppen som spelat tillsammans sedan slutet på 70-talet. I samband med avskedsturnén 2019 släpper Gyllene Tider även ett nytt album som spelas in i Frankrike.

– 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver, berättade Per Gessle i samband med att avskedsturnén offentliggjordes.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.