Per Gessle fokuserar på "Party crasher" och Europa. Men samtidigt finns tankar på Roxette och Gyllene tider. "Jag håller allt öppet just nu,"säger han. Foto: Cornelia Nordström
Per Gessle fokuserar på "Party crasher" och Europa. Men samtidigt finns tankar på Roxette och Gyllene tider. "Jag håller allt öppet just nu,"säger han. Foto: Cornelia Nordström

Per Gessle: "Målet är Europa nu"

Publicerad
Uppdaterad
Frågan är - varför Per Gessle sjunger på
engelska igen? Svaret är enkelt - han satsar på en internationell comeback. -
Målet är Europa, säger Gessle till Expressen. Och avslöjar att planerna på en
Europaturné är långt gångna.
Nästa vecka är popkungen tillbaka med nya albumet "Party crasher".
Första singeln "Silly really" har redan toppat den svenska singellistan, och nu hoppas Gessle att hans musik inte bara är en blågul angelägenhet.
- Det är Europa jag jobbar på i första hand, säger han, fylld av självförtroende.
- Problemet är bara att EMI är ett skivbolag i spillror. Nu tittar jag på vilka andra som kan ge ut skivan i de länder där EMI nästan är obefintliga.
Även USA kan bli aktuellt. Gessle var nyligen där för att undersöka intresset i landet där Roxette toppade singellistan fyra gånger.

Älskade låten

- Jag träffade Nile Rodgers genom en gemensam bekant i New York och det visade sig att han älskade "Silly really", säger Gessle.
Rodgers, som bland annat producerade Donna Summer, Madonna och Duran Duran under 80-talet, var medlem i Chic - som inspirerat Gessle under arbetet med "Party crasher".
Per Gessle, som gett ut soloskivor som aldrig förr under 2000-talet, verkar angelägen om att fylla kalendern för nästa år. Han berättar att Christoffer Lundqvist och Clarence Öfwerman, hans kumpaner i studion, konstant terroriserar hans mejlbox med förslag på vilka låtar Gessle ska spela live.

Vill spela på rockklubbar

- Kommer nya skivan ut i Europa i februari/mars så kan det bli en tidig vårturné. Annars kan det bli senare. Men turné blir det i vilket fall som helst.
Per Gessle hoppas få spela på rockklubbar. Något han säger sig aldrig ha gjort tidigare, undantaget tre Roxettekonserter och en solokonsert i Norge.
Trots allt fokus på "Party crasher", finns tankarna även på andra håll.
- Jag håller allt öppet just nu. Jag tror att det kommer mer grejer med både Roxette och Gyllene Tider, men jag vet inte vad som är nästa steg. Jag skulle vilja göra något akustiskt, eller kanske en instrumental platta. Jag kanske fortsätter på det här spåret. Eller så åker jag i väg och bor på en öde ö ett tag och ser vad som händer. Vi får se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag