Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Gessle avslöjar frostiga relationen i Gyllene Tider

Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Foto: ROBBAN ANDERSSON
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Gyllene Tider ger sig ut på en sista sommarturné tillsammans.

I en intervju med P4 Extra avslöjar Per Gessle och trummisen Micke Syd tankarna kring sina kontroversiella låtar, de interna relationerna i bandet – och om de kommer hålla kontakten efter att de går skilda vägar.

– De gångerna vi setts mellan de här åren, är väldigt väldigt sällan, säger Micke ”Syd” Andersson i radioprogrammet.

Den fjärde juli ger sig Gyllene Tider ut på sin allra sista turné, med nya – och sista – albumet ”Samma skrot och korn” i bakfickan.

I en lång intervju med Titti Schultz i P4 Extra berättar Per Gessle och trummisen Micke ”Syd” Andersson om beslutet att spela in den nya skivan.

– Idén med hela plattan var att vi skulle göra en skiva som visade ett band som funnits i 40 år, och som behållit sin kärlek till popmusik, men som också vuxit med popmusiken. Vi har inte försökt spela in ”Sommartider” och ”När vi två blir en” en gång till, det är lite vuxnare, lite mer eftertänksamt, lite sentimentalt och vemodigt. Det är väldigt fin popmusik, säger Per Gessle i P4 Extra.

”Vi finns ju inte på riktigt”

Bandet har kommit långt från sin första stora hit – ”Flickorna på TV2”. På frågan om den låten hade gått att skriva i dag, är Per Gessle snabb med svaret.

– Nä, det tror jag inte. Det finns väldigt mycket grejer man inte kan skriva längre, säger han, samtidigt som han tror att de kommer spela den under avskedsturnén.

För att spela in ”Samma skrot och korn” valde Gyllene Tider att åka till en studio i Frankrike tillsammans under 2,5 vecka. Något som passade bandet väldigt bra, då de inte hade spelat ihop på länge.

– Vi finns ju inte på riktigt, när vi väl spelar in så är det rätt bra att man käkar frukost tillsammans och jobbar, och sen käkar middag, dricker vin och snacka. Istället för att åka hem från jobbet. Man tillbringar väldigt mycket tid tillsammans och blir sammansvetsade, säger Per Gessle.

Interna bråken i Gyllene Tider

Bråken inom Gyllene Tider – som ofta handlat om att Gessle tjänat mycket mer pengar än de andra bandmedlemmarna – har varit vida omskrivna genom åren. Men inför avskedsturnén menar Per Gessle och Micke ”Syd” Andersson att de har hållit sams.

– Ja, det var helt fantastiskt, säger de båda på frågan.

Därmed inte sagt att bandet kommer fortsätta umgås tajt även efter turnén. Perioderna då de inte har spelat tillsammans har de knappt setts, konstaterar trummisen.

– De gångerna vi setts mellan de här åren, är väldigt väldigt sällan. Inte alla fem i alla fall. Men det är nog en del av charmen, säger han.

– Vi springer ju på varandra ofta, säger Per Gessle.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.