Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peppe Engs livsval med nya kärleken

Karin Bergman
Peppe Eng Foto: TV4
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

För ett år sedan bytte Peppe Eng villalivet i Stockholm mot lägenhet i Ystad – i samma veva skilde han sig och mötte kärleken på nytt.

Peppe Eng berättar att han och nya partnern Karin Bergman har en fartfylld vardag med mycket nöjen – men de har inga planer på att flytta ihop.

– Jag bor i egen lägenhet. Vi kallar oss för ”närbo”, säger Peppe Eng.

Peppe Eng, 69, är en känd TV4-profil som har varit programledare för kanalen sedan början på 90-talet. Han har gjort både sport- och underhållningsprogram och år 2006 var han med i kanalens flaggskepp ”Let's dance”. 

För ett år sedan kom beskedet att Peppe Eng, 69, och hustrun Solveig Eng, 69, gått skilda vägar efter 48 år tillsammans.

Peppe Engs flyttlass gick från den stora villan på Tyresö utanför Stockholm till en lägenhet i Ystad.

Kort därpå blev det offentligt att Peppe Eng hade mött kärleken på nytt i Karin Bergman, 59, från Ystad.

– Det funkar bra och vi har samma intressen. Jag lever ett bra liv, säger han.

 

 

Peppe Eng bor ensam

Peppe Engs nya partner jobbar inom tandläkarbranschen. Paret bor inte ihop – och trivs med att ha det så.

– Jag bor i egen lägenhet. Vi kallar oss för ”närbo”. Allting är så nära i Ystad, så jag är närbo med Karin. Det tar tre minuter att cykla och åtta minuter att gå. Det är perfekt, säger han.

Peppe Eng berättar att han och Karin Bergman har många gemensamma intressen och njuter av varandras sällskap.

– Vi trivs bra tillsammans, spelar mycket golf och åker runt på grejer. Vi går mycket på teater, det finns en fantastisk sådan här i Ystad. 

Annat som paret ägnar sig åt är längdskidåkning och terränglöpning i skogen.

Peppe Eng: ”Träffar inte barn och barnbarn på samma sätt”

Peppe Eng fyller 70 år i december, men gillar att hålla sig aktiv. Pensionärslivet kombineras med ströjobb som föredragshållare och inhopp på radiostationen Radio Active i Ystad. 

Peppe Eng trivs med tillvaron i Ystad, det enda smolket i bägaren är avståndet till barn och barnbarn som bor i Stockholm. 

– Det är klart att jag inte träffat dem på samma sätt. Men jag har kontakt med dem och jag träffar dem lite då och då. De är aktiva på sina håll men jag försöker hålla kontakten. Det är ju långa avstånd så jag får försöka locka ner de till Ystad. Men de är så vuxna så de har sina liv, säger Peppe Eng.