Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Penny väljer bort svenska vården: ”Mer trygg i USA”

Douglas Murray och Penny Parnevik
Foto: OLLE SPORRONG
Penny Parnevik.
Foto: IBL

Penny Parnevik väntar sitt första barn med fästmannen Douglas Murray.

Nu berättar hon om parets planer att föda i USA – då hon inte litar på vården i Sverige.

– Jag känner att vården är mer trygg i USA, säger Penny Parnevik i en video på sin Youtube-kanal.

Penny Parnevik, 22, ska bli mamma i augusti. Tillsammans med 17 år äldre fästmannen Douglas Murray, 39, ska hon bli förälder för första gången.

Nu berättar hon om besluten som paret har tagit kring graviditeten, i en video på sin Youtube-kanal.

Parnevik kommer flytta hem till sina föräldrars hem i Florida under graviditeten, och ska föda barnet i USA, vars vård hon känner sig mer trygg med än den svenska.

– Jag kommer att föda i USA, i Florida. Jag kommer att bo hemma hos min mamma och pappa och det här bestämde jag mig för av olika anledningar. Douglas kommer också bo med mig och mamma och pappa så klart. Men jag känner att vården är mer trygg i USA, säger Penny Parnevik i videon.

Penny Parnevik kommer att bo hemma hos familjen under resterande del av graviditeten.
Foto: LINUS HALLSENIUS / TV3

Kommer att bo i sitt flickrum

Valet att bo i Florida hos Jesper och Mia Parnevik bottnar i att Penny Parnevik vill ha nära till sin familj, och kunna ha en relation till läkarna som ska vara med vid förlossningen.

Penny Parneviks föräldrar har redan gjort i ordning dotterns gamla rum till gästrum med barnkammare.

– Jag och Douglas kommer att sova i mitt rum, mamma har redan gjort om det till ett barnrum och gästrum för oss. Så kommer vi att bo där så länge som det är skönt och det behövs. Jag tror säkert att det kommer att bli flera veckor eller månader men vi får se, säger Penny Parnevik på Youtube.

Parnevik svarar också på följarnas frågor om var hennes och Douglas Murrays barn ska växa upp, då hon är uppvuxen i USA, medan Murray växte upp i Sverige.

– Vi vill testa på båda, vi är inte helt bestämda på det ena eller det andra. Men just nu kommer vi att vara i USA eftersom Douglas jobbar där, säger Penny Parnevik i sin video.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.