Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Penny Parnevik blev hackad – tog tillbaka makten med avklädd bild

Penny Parnevik har tidigare gått till attack mot hackaren och kallat händelsen ”oförlåtlig”.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Efter golfproffset Jesper Parneviks succéer inom sporten har Penny och hela familjen blivit känd genom tv-programmet ”Parneviks” i TV3.
Foto: LINUS HALLSENIUS / TV3

För fyra år sedan tog sig en hackare in på Penny Parneviks Instagramkonto och postade nakenbilder på tv-kändisen. 

Hon har tidigare gått till attack mot hackaren och kallat händelsen ”oförlåtlig”. 

I tisdagens program av SVT:s ”Utrikesbyrån” berättar Parnevik hur hon tog tillbaka makten.

– Vi tänkte att i stället för att han ska posta nakenbilder på oss, så gör vi det väl själva. Då tar vi bort all hans power, säger hon. 

Det var 2017 som en hackare mejlade Penny Parnevik, då 19 år gammal, med löfte om att verifiera hennes Instagramkonto. Men i stället för att få sitt konto verifierat så fick hon det hackat. Hackaren la ut nakenbilder på henne samt frågade hennes mamma om pengar. 

– Det var jättejobbigt, speciellt för en 19-årig tjej. Det är skillnad på om jag lägger ut någonting själv då är det samtycke, men när någon gör det åt mig känns det superobehagligt, sa Penny Parnevik om händelsen i SVT:s program Utrikesbyrån. 

Penny och hennes lillasyster Philippa (som också var med på en av bilderna som hackern hade tillgång till), bestämde sig för att ta tillbaka makten från hackaren genom att själva posta nakna bilder. 

”Till alla er som han skrev olämpliga saker till och låtsades vara jag: Jag är ledsen. Skillnaden mellan att han postar en halvnaken bild på mig och att vi bestämmer oss för att göra det är SAMTYCKE. Vi väljer vad vi vill dela med oss av. Vi bestämmer vad vi vill göra med våra kroppar”, skrev systrarna då. 

https://www.instagram.com/p/BWkxELyFfPm/?utm_source=ig_embed?hidecaption=true

– Vi tänkte att i stället för att han ska posta nakenbilder på oss, så gör vi det väl själva. Då tar vi bort all hans power, säger Penny Parnevik i ”Utrikesbyrån”. 

När tv-kändisen fick kontot hackat så vädjade familjen till sina egna följare att anmäla Pennys Instagram. 

”Hej hörni! Kan ni anmäla Pennys sida, eller försöka kontakta Instagram och ta ner den” skrev storasystern Peg Parnevik på sin Instagram. 

Nyheter 24 kunde senare bekräfta att kontot hade avaktiverats. 
◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.