I kvällens avsnitt av "Antikrundan" i SVT uppstod en pengakamp mellan två systrar. Foto: SVTI kvällens avsnitt av "Antikrundan" i SVT uppstod en pengakamp mellan två systrar. Foto: SVT
I kvällens avsnitt av "Antikrundan" i SVT uppstod en pengakamp mellan två systrar. Foto: SVT
De anlände till "Antikrundan" med varsitt föremål som de ärvt av släkten - båda lika nyfikna på gåvornas värde. Foto: SVTDe anlände till "Antikrundan" med varsitt föremål som de ärvt av släkten - båda lika nyfikna på gåvornas värde. Foto: SVT
De anlände till "Antikrundan" med varsitt föremål som de ärvt av släkten - båda lika nyfikna på gåvornas värde. Foto: SVT
Dessvärre visade det sig att den ena systerns kandelaber var värt cirka 29 500 kronor mer än systerns träask. Foto: SVTDessvärre visade det sig att den ena systerns kandelaber var värt cirka 29 500 kronor mer än systerns träask. Foto: SVT
Dessvärre visade det sig att den ena systerns kandelaber var värt cirka 29 500 kronor mer än systerns träask. Foto: SVT

Pengakampen mellan syskonen oroar Anne

Publicerad

Det skilde 29 500 kronor mellan systrarnas gåvor.

I kvällens "Antikrundan" uppstod en släktkamp om pengarna.

– Hur löser ni det här? undrar Anne Lundberg i programmet.

I kvällens avsnitt av "Antikrundan" i SVT uppstod en pengakamp mellan två systrar. De anlände till "Antikrundan" med varsitt föremål som de ärvt av släkten - båda lika nyfikna på gåvornas värde.

Dessvärre visade det sig att den ena systerns kandelaber var värt cirka 29 500 kronor mer än systerns träask.

Oron i SVT:s "Antikrundan"

Pengakampen gjorde programledaren Anne Lundberg orolig.

– Ni har ju pratat om det här för ny fick ju var sin grej, säger Anne Lundberg i programmet och fortsätter:

– Hur löser ni det här? Det blir ingen tvist nu?

 

 

LÄS MER: Här är de mest värdefulla fynden i Antikrundan någonsin

 

 

Torsdagens avsnitt av "Antikrundan" innehöll även tårar. När antikexperten Knut Knutson fick värdera ett bord föll han ned på knä.

– Det här förmålet, det här bordet. Det är ett av de häftigaste objekten jag har sett under mina 27 år i "Antikrundan".

Hans ögon tårades och han hade svårt att hålla känslorna tillbaka.

– Det är nästan så man har svårt att hålla tårarna tillbaka, det är fullständigt osannolikt detta bordet.

 

 

LÄS MER: Här avslöjas mystiska gåtan i SVT:s "Antikrundan"

 

 

Det visade sig att bordet, som tidgare stått gömt bland annat bråte, var värt en kvarts miljon kronor.

– Ska det inte ut på marknaden. Då hoppas jag att det utrymmet där du förvarar det, att det är ordentligt försäkrat. För om jag sätter utropet på cirka 150 tusen kronor, då ligger försäkringsvärdet på kanske en kvarts miljon, sa Knut Knutson i programmet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag