Pekka Heino är rädd för framtiden. Foto: / SVT
Pekka Heino är rädd för framtiden. Foto: / SVT

Pekka Heinos ånger – efter SVT-beslutet

Publicerad

Pekka Heino lämnar SVT efter 32 år som profil på kanalen.

Men efter beslutet är nu Heino rädd att han ska ångra sig - och kan inte sova ordentligt.

– Jag kan vakna mitt i natten och undra ”vad har jag ställt till med?”, säger han till Aftonbladet.

Pekka Heino, 56, har bestämt sig för att lämna SVT, och den sista december är hans sista dag på kanalen. Pekka Heino har varit både programledare och programpresentatör, och har de senaste åren lett programmet "Go' kväll".

Men beslutet att lämna Sveriges Television var inte okomplicerat för Pekka Heino, och han vet inte vad han ska jobba med efter tiden på SVT.

– Det är det som är så spännande. Jag lever lite efter den där devisen att man kanske måste stänga en dörr ordentligt för att nya dörrar ska öppnas, säger han till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Pekka Heino lämnar SVT – efter 32 år

 

Pekka Heino efter tiden på SVT: "Jag är jätterädd"

 

LÄS MER: SVT-profilens vågade bild får folk att reagera

 

Men SVT-profilen är också rädd för framtiden, och säger att han har fått svårt att sova ordentligt efter att han sagt upp sig som programledare på kanalen. Samtidigt vet han att han inte kan ångra sig och ta tillbaka sitt gamla jobb.

– Jag är jätterädd. Jag kan vakna mitt i natten och undra ”vad har jag ställt till med?”, ”vad har jag hittat på?”, ”varför gör jag det här?”. Men det går inte att backa nu, jag har liksom kommit ’beyond the point of no return’, säger Pekka Heino.

Han ser inte sin ålder som en faktor till att han skulle gå ner i arbetstid. I stället vill Pekka Heino visa nya sidor av sig, och prova nya saker.

– Jag ville inte börja räkna ner till pensionen och växla ner – jag vill växla upp, säger han till Aftonbladet, om beslutet att lämna Sveriges Television.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag