Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pegs knarkavslöjande: ”Döm mig inte”

Peg Parnevik berättar om när hon testade cannabis.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Tillsammans har systrarna Peg och Penny Parnevik podcasten ”Pillowtalk”.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
I podcasten ”Pillowtalk” berättar Peg Parnevik om knarkupplevelsen.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Peg Parnevik ville testa knark mot sin ångest. 

I podcasten ”Pillowtalk” öppnar hon upp om när hon testade cannabis under ett besök i Amsterdam.

– Mitt hjärta slog så hårt att jag bara ”nu dör jag”, säger Peg Parnevik i podcasten.

Artisten Peg Parnevik, 23, tänkte att hon skulle testa cannabis under en resa till Amsterdam, i hopp om att lindra sin ångest. En upplevelse som inte blev som hon tänkt sig.

I podcasten ”Pillowtalk”, som hon har tillsammans med systern Penny Parnevik, 22, berättar hon om händelsen.

– Döm mig inte, ni vet ju att jag typ aldrig har provat någonting. Jag har aldrig rökt en cigg och var väldigt sen även med att dricka. Det är inte för mig, säger Peg Parnevik i podcasten.

 

Peg Parnevik: ”Vad nice om det skulle hjälpa mot min ångest”

Hon berättar att hon och pojkvännen, Filip Kaspersen Lamprecht, 21, befann sig i Amsterdam på semester, där cannabis är lagligt. Artisten förklarar i podcasten att hon har märkt att det är många kändisar, och även vanliga personer, som röker väldigt mycket och att hon upplever att de känns väldigt lugna. Ett lugn även hon vill ha.

– Jag tänkte ”vad nice om det skulle hjälpa mot min ångest” och bara så här ”oj, jag är glad och tycker om att vara mig själv”, säger hon i podcasten.

Systern Penny Parnevik berättar att hon har en vän som använder sig av ätbara cannabisprodukter, så kallade ”edibles”, som till exempel kakor, mot just ångest.

 

Trodde att hon skulle dö

För Peg blev resultatet dock inte som hon hade hoppats. Hon beskriver att hon först inte kände något men att det efter tio minuter blev en mardröm, att det kändes som att hon ”levde i en loop”. En upplevelse som hon i podcasten beskriver som det värsta hon har gjort i hela sitt liv. I stället för att bli lugn och ångestfri berättar artisten att det var som att ingenting var på riktigt och säger att det var som att allting började om var femte sekund.

– Mitt hjärta slog så hårt att jag bara ”nu dör jag”. Jag hade panik, säger hon i podcasten och fortsätter. 

– Jag fick för mig att jag egentligen hade dött och att Filip försökte återuppliva mig. Jag trodde att jag var i helvetet och aldrig skulle komma ur det. Det var hemskt. Jag grät och grät och grät.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.