Peg Parnevik. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABPeg Parnevik. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Peg Parnevik.  Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Peg Parnevik. Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURESPeg Parnevik. Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Peg Parnevik.  Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Penny och Peg Parnevik. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESPenny och Peg Parnevik. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Penny och Peg Parnevik.  Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Pegs elaka hån – efter SVT:s fråga

Publicerad

Peg Parnevik fick frågan om att vara med i Melodifestivalen – men tackade nej.

I podcasten "Pillowtalk" säger Peg Parnevik att hon nobbade musiktävlingen – och hånar tidigare deltagare:

– Man blir automatiskt en ganska cheesy schlagermänniska som åker på turné med andra Melloartister. 

Peg Parnevik blev upprepade gånger tillfrågad om att ställa upp i Melodifestivalen – det hävdar hon i sin podcast "Pillowtalk", som hon driver med systern Penny. 

Enligt Peg Parnevik bad SVT henne att vara med i tävlingen, men hon nobbade erbjudandet eftersom hon kände att hennes medverkan skulle stämpla henne som artist. 

– Om man är med i Mello så hamnar man i ett "du är en Melloartist nu"-fack. Liksom, "Nej men det var hon som var med i Mello". Man blir automatiskt en ganska cheesy schlagermänniska som åker på turné med andra Melloartister, säger hon i podcasten och fortsätter: 

 

LÄS MER: Peg Parneviks tårar efter mötet med barnen

 

– De från Mello var så att "snälla kan du inte vara med, snälla kan du inte vara med". Jag tog ett möte med dem och bara, "Vad handlar det här om?", och "vad innebär det om jag är med?"

Men Peg Parnevik har ändå satt sin prägel på 2018 års tävling – hon har nämligen varit med och skrivit Sigrid Bernsons bidrag "Patrick Swayze". 

 

Några av artisterna som deltar i nästa års Melodifestival. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

 

Vill tvätta bort "Parneviksstämpeln"

Hon får frågan av systern Penny om hon känner att det skulle vara svårt att tvätta bort "Mellostämpeln", och svarar: 

– Ja, jag vill inte starta så. Jag håller ju på med att få bort Parneviksstämpeln just nu.

Penny Parnevik var inne på ett liknande spår i tisdagens avsnitt av TV3-serien "En resa för livet", där profiler reser till Nepal för att besöka SOS Barnbyars verksamheter. 

 

LÄS MER: Parneviks gest till Zara Larsson – efter bråket

 

Efter att Peg Parnevik och skådespelaren Filip Berg träffat tre föräldralösa syskon säger han: 

– Jag känner mig helt tom. Så kan man känna så här, det jag gör, vad fan betyder det? Det betyder ingenting. Så går man runt och får pengar för att man leker en människa och så sitter de här, säger han. 

Penny Parnevik svarar: 

– Jag får pengar för att jag spelar mig själv, det är värre. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag