Pegs ärlighet under tuffa tiden – går i parterapi

Linn Hegdal och Filip Lamprecht är klara för semifinal i ”Let's dance”.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Samtidigt har Filips flickvän Peg Parnevik berättar om hur dåligt hon mått av all uppståndelse som kommit med Filips medverkan i programmet.
Foto: FRITZ SCHIBLI
Filip Lamprecht säger att ryktena om att han och Peg inte längre är ett par bara är spekulationer.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

Filip Lamprecht, 24, har gjort succé i ”Let's dance” och är nu klar för semifinal.

Men vid sidan av har spekulationer kring relationen med flickvännen Peg Parnevik, 25, blossat upp.

– Jag och Filip är tillsammans men vi går i terapi separat och parterapi bara för att försöka hantera det här, säger hon i podcasten ”Pillowtalk”.

Med bara tre par kvar i årets säsong av TV4-programmet ”Let's dance” kommer Filip Lamprecht nu allt närmare att återupprepa sin mamma Kristin Kaspersens framgångar när hon vann tävlingen 2019.

Och mamma Kristin stöttar från håll.

– Hon tycker det är superkul. Det är ju jätteroligt. Hon är superstolt också, berättar Filip.

Hon har också kommit med några väl valda ord till sonen:

– Hennes råd är verkligen att njuta av resan. Det är verkligen en upplevelse. 

Hyllningen till danspartnern

Och trots att Filip Lamprecht under de intensiva veckorna med ”Let's dance” tvingats till flera besök på akuten efter nässkador på träningen stortrivs modellen och kändissonen – som också hyllar danspartnern Linn Hegdal.

– Jag är bara så överlycklig att folk gillar det vi gör. Jag försöker bara dansa så bra jag kan på lördagen. Och Linn är ju en sån otrolig koreograf. Hon gör ett sånt fantastiskt jobb så det ligger extremt mycket på henne.

Men samtidigt som dansparet gått från klarhet till klarhet har det stormat vid sidan av. Flickvännen och influencern Peg Parnevik har berättat hur hon känt sig påhoppad i sociala medier och att följare har spridit rykten om en påstådd romans mellan Lamprecht och Hegdal.

– Det är ingenting dramatiskt, det är ingenting som man behöver läsa in något i, sa Filip Lamprecht till Expressen efter att Peg också avföljt honom på Instagram.

Filip Lamprecht och Peg Parnevik på Elle-galan i januari 2020.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Peg: ”Har påverkat min relation”

Dagar kvar till nästa livesändning följer Peg återigen ”Let's dance”-semifinalisten på Instagram. Och i hennes och systern Penny Parneviks podcast ”Pillowtalk” berättar hon om läget och hur hon känner. 

Där berättar hon att hatet och ryktena i sociala medier har gått ut över hennes psykiska mående.

– Jag får panikångest, jag kan inte vara bland folk. Det har påverkat min relation så klart. Jag och Filip är tillsammans men vi går i terapi separat och i par, bara för att försöka hantera det här.

Peg Parnevik är även kritisk mot produktionen. 

– Jag tycker inte om ”Let's dance”. Hela cirkusen och all media, och även produktionen har skämtat på min bekostnad. De har förstört så mycket, jag vill inte säga förstört mitt liv, men det har påverkat mig så mycket att jag inte vet hur jag ska förklara för er hur dåligt jag mår.

– Även i sändning och i manus så skämtar de om mig, eller mer att de skämtar om Filip och Linn. Som att: Stämmer det faktiskt? 

Peg Parnevik är väldigt tacksam över att hon har sin pojkvän. 

– Jag är glad att jag har honom och vi har varandra i det men så känns det som att produktionen och TV4 är lite emot mig, och att de skämtar på min bekostnad då blir det ”ojojoj”, jag vet inte vad målet är, att jag ska må dåligt?

TV4 har svårt att förstå exakt vad det är Peg Parnevik menar med sin kritik men säger att de bara vill henne gott. 

– Vi vet inte vad som kan ha uppfattats som att att vi skämtat på hennes bekostnad. Vi önskar Peg allt väl, säger Fia Fång, exekutiv producent för ”Let's dance”. 

Filip Lamprecht: ”Bara spekulationer”

När Expressen pratar med Filip Lamprecht inför semifinalen tonar han ner ryktena kring honom och Peg Parnevik.

– Allt det där är bara spekulationer, det är verkligen ingenting man behöver gräva in sig på. Vi mår bra.

Men påverkas du av alla spekulationer?

– Nej. Vi är i det offentliga ljuset och folk kommer att ha tankar och idéer och läsa in saker. Men vi mår bra, det är det som är viktigt för oss.

Så ni är ett par?

– Jaja. 

Oavsett om Filip Lamprecht lyckas gå hela vägen och upprepa sin mammas succé eller inte är det högst en vecka kvar med ”Let's dance”. 

Kvar i tävlingen utöver Lamprecht och Linn Hegdal är Anis Don Demina dansaren Katja Luán Engelholm samt Kristina ”Keyyo” Petrushina och Hugo Gustafsson som kom tillbaka till tävlingen efter Carola Häggkvists plötsliga avhopp. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.