Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg Parneviks starka erkännande i avklädda bilden

Peg Parnevik.Foto: /IBL / /IBL
Peg Parnevik.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Peg Parnevik är trött på hur lätt det är att luras av sociala medier – och vill nu visa sanningen för sina följare.

I ett ärligt inlägg på Instagram visar hon hur lätt det är att förändra kroppen på bilder, och gör ett starkt erkännande.

"Men låt inte sociala medier få dig att känna dig dålig, eller som att du inte är tillräckligt" skriver Peg Parnevik på Instagram.

Artisten Peg Parnevik, 23, är känd inte bara för sin musik och sin medverkan i TV3-programmet "Parneviks" – hon står också ofta upp mot skönhetsideal och kroppshets.

I ett nytt inlägg på sin Instagram väljer Parnevik att visa hur stor skillnad det kan vara på samma kropp i olika bilder, beroende på hur man poserar. Med det vill hon visa hur man inte alltid ska tro på sociala medier.

"Lita inte på vad du ser på sociala medier. Alla är bara mänskliga. Ingen har det perfekta livet eller den perfekta kroppen, inte ens det perfekta förhållandet eller familjen. Vi går alla runt med celluliter och valkar, bristningar och mest troligt en del ångest. Kanske en del osäkerhet, kanske en ätstörning eller depression. Och det är okej! Det är normalt. Det är naturligt. Och alla har sina demoner." skriver Peg Parnevik till bilden, och fortsätter:

"Men låt inte sociala medier få dig att känna dig dålig, eller som att du inte är tillräckligt. Som om dina celluliter gör att du inte är värd kärlek, som om ångesten gör dig svag."

 

 

Peg Parnevik erkänner: har svårt att leva som hon lär

Artisten konstaterar att hon själv har svårt att sluta jämföra sig med andra, men vill uppmuntra sina följare att sluta göra det.

"Det är faktiskt galet hur elaka vi är mot oss själva. Får oss själva att gråta, tvivlar på oss. Jag vill bara påminna dig att ta hand om dig själv. Påminn dig själv om att det inte alltid är på riktigt. Du gör ditt bästa. Du är fantastisk. Du jobbar hårt. Din kropp är perfekt som den är! Den håller dina organ på plats och fungerar? Det är liksom mycket från början! Sluta jämför dig själv. Jag vet att det är så så så svårt. Men försök. Jag jobbar på det också."

https://www.instagram.com/p/BsbNqRvndKF/