Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg Parnevik har fått nog – tar ställning mot hetsen

Peg Parnevik har tidigare berättat om sin tidigare ätstörning. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Nu har Peg Parnevik fått nog av kroppshetsen och tar nu ställning för kvinnokroppen i ett inlägg på Instagram.Foto: /IBL / /IBL

Systrarna Parnevik är kända för att öppet våga ta ställning i samhällsdebatten.
Peg Parnevik öppnade nyligen upp om tidigare ätstörningen och om hur det är att må dåligt på insidan. Nu tar hon återigen ställning för kvinnokroppen i ett inlägg på Instagram.

Under tre år levde Peg Parnevik, 23, med ätstörningen bulimi. Hon berättar om kampen där hon vill vara en perfekt förebild som syftar till att ständigt inspirera. Peg Parnevik har tidigare engagerat sig på sin Instagram som kroppsaktivist:

"Hej vänner! Jag vet att det är sommar och att vissa av er känner av pressen av att inte ha en sommarkropp eller att man behöver socialisera sig i sammanhang där alla går runt i badkläder eller shorts och JAG LIDER MED ER". 

"Jag ville visa den här bilden av mig från ett år sedan. Jag tyckte att jag var så snygg. Och det gjorde jag! Men i verkligheten var jag inne i en djup ätstörning och massor av ångest. Jag kunde nästan inte äta någonting utan att må skit och spy".

https://www.instagram.com/p/BkFI5nTBe6D/?hl=sv&taken-by=pegparnevik

Peg Parnevik berättar att hon kände sig som en bluff för att hon gick runt och sa att hon var självständig och självsäker, trots att hon mådde dåligt på insidan.

LÄS MER: Peg Parneviks starka beslut – efter krisen 

– Det största steget är ju att säga till alla runt sig att man inte mår bra och be om hjälp. Men det är också det som gör det så svårt med att vara en person som har en offentlig röst, säger hon till Aftonbladet.

 

Tar ställning

På sin Instagram tar Peg ställning för kvinnokroppen: 

"Jag kommer inte att göra en hel utläggning. Jag nämner bara fem saker som är hårdare reglerade än vapen".

https://www.instagram.com/p/Bk-k3FyhE_e/?taken-by=pegparnevik

LÄS MER: Peg höll sjukdomen hemlig för familjen 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.