Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg Parneviks nya uppdrag i Musikhjälpen

Musikhjälpen 2018 närmar sig och nu står det klart att det blir Peg Parnevik som kommer peppa publiken på Stortorget i Lund i december.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Mellan 10-16 december är det dags för Musikhjälpen 2018. Foto: CAROLINA BYRMO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz leder Musikhjälpen 2018 den 10-16 december.Foto: PRESSBILD / Mattias Ahlm / Sveriges Radio

Musikhjälpen 2018 närmar sig och nu står det klart att det blir Peg Parnevik som kommer peppa publiken på Stortorget i Lund i december.

– Jag är så stolt över att jag får vara en större del av Musikhjälpen i år, säger Peg Parnevik i ett pressmeddelande.

Mellan 10-16 december är det dags för Musikhjälpen 2018. Insamlingen som är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen kommer i år att sändas från Stortorget i Lund och ambassadörerna är inga mindre än Peg Parnevik, 23, och Aron Anderson, 30.

Artisten Peg Parnevik har tidigare spelat i glasburen men i år är det hon som ska peppa publiken och lyfta deras engagemang. 

– Jag är så stolt över att jag får vara en större del av Musikhjälpen i år. Jag tycker det är så oerhört viktigt att vi som lever med privilegier förstår bubblan vi lever i och makten vi har att förändra. Jag ser så mycket fram emot att bli en del av ”familjen” och engagera så många som möjligt!, säger Peg Parnevik i ett pressmeddelande.

På resande fot

Tillskillnad från Parnevik som kommer att vara på plats i Lund så kommer Aron Anderson att vara på resande fot. Han kommer att ta sig från förra årets värdstad Umeå till Lund under sändningens sex dygn. Under sin resa ska han besöka så många engagemang som möjligt. Aron var även en av publikens ambassadörer i Musikhjälpen 2017.

– Det känns otroligt kul att få åka genom Sverige och träffa alla fantastiska människor som engagerar sig för Musikhjälpen. Jag hoppas också att det finns många där ute som vill hjälpa mig på min färd så jag hinner fram till Lund i tid, säger Aron Anderson

Även Hanna ”HanaPee” Persson, 30, som var ambassadör under Musikhjälpen 2017, kommer att vara på resande fot i år. Persson blir  Musikhjälpens resande reporter och beger sig till Guatemala.

"Alla har rätt att funka olika” 

Programledarna som direktsänder från Stortorget i Lund är Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz. Insamlingen sänds i 144 timmar i P3 och SVT Play med bland annat livemusik, gäster och fokus på årets tema ”Alla har rätt att funka olika”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.