Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg Parneviks näthatare konfronteras öga mot öga

Robert AschbergFoto: FOTO: TV3/CARL THORBORG
Peg ParnevikFoto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Peg Parnevik får mycket uppmärksamhet i sociala medier – baksidan är att hon får utstå hat och nedsättande kommentarer.

Nu medverkar artisten i TV3:s ”Trolljägarna”, där Robert Aschberg och Frida Boisen söker upp nättrollen och konfronterar dem öga mot öga.

– När man talar med dem direkt så är de inte tuffa, säger Robert Aschberg.

Efter fyra års uppehåll är ”Trolljägarna” tillbaka på TV3. Robert Aschberg har ensam axlat programledarrollen i två tidigare säsonger, den här gången gör han det tillsammans med Frida Boisen. 

Flera kända ansikten kommer att medverka i den kommande säsongen, ett av dem är Peg Parnevik. Artisten hyllas ofta för att hon delar med sig av sina åsikter i sociala medier, med det har också lett till att hon tvingas hantera näthat.

Peg Parnevik har tidigare berättat i sin podcast ”Pillowtalk” om hur hatet varit nära att knäcka henne.

– Klart att när man får hat, det är ju skitjobbigt, man blir jätteledsen. Jag har gråtit skitmycket, jag blir ju ledsen när folk säger att man ska dö och sånt där, sa hon i ett avsnitt förra året. 

 

 

Robert Aschberg: ”Det är avundsjuka”

Robert Aschberg berättar att Peg Parnevik har utsatts för omfattande hat och nedsättande kommentarer. Som att hon är ful, vidrig – och till och med att hon ska ta livet av sig.

– Mitt intryck är att hon har tagit ganska illa vid sig av det. Som de flesta som drabbas gör, säger Aschberg och fortsätter:

– Peg är en rar och go tjej. Hon blir utsatt för massor av trakasserier, jag vet inte riktigt varför. Det är folk som retar sig på det ena eller det andra. Vi lever i narcissismens epok, selfie-eran. Alla ska synas och då blir det avundsjuka. Folk blir frustrerade, känner sig misslyckade och tar ut det på någon annan. 

 

 

Trollen konfronteras: ”Inte tuffa”

Trakasserierna på nätet är brottsliga, trots det menar Robert Aschberg att polisen står handfallen. 

– Polisen har tyvärr både bristande resurser och kunskaper. Det som tidigare var mobbning på skolgården är mobbning dygnet runt nu, säger han.

Programledaren tycker att ”Trolljägarna” fyller en viktig funktion. I programmet konfronteras näthatarna – och det filmas.

– Vad är det som gör att folk far i väg så in i helvete när de sitter framför tangentbordet eller pillar på sin lilla telefon? När man talar med dem direkt så är de inte tuffa, säger han. 

”Trolljägarna” har premiär på TV3 den 28 januari.

Expressen har sökt Peg Parnevik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.