Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg Parneviks nakna erkännande inför alla

Peg Parnevik berättar i ett ärligt inlägg på Instagram om hur hon ofta kämpar mot sitt självhat.
Foto: OLLE SPORRONG
Peg Parnevik med pojkvännen Filip Lamprecht.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Peg Parnevik står upp mot skönhetsidealen – med en naken bild på Instagram.

I inlägget avslöjar artisten att hon kan gråta över hur hon ser ut, och kämpar för att acceptera sig själv.

"Jag blir sur på mig själv för att jag inte ser ut så. För att jag har en mage som putar ut och celluliter och bristningar och hängiga bröst" skriver Peg Parnevik ärligt på Instagram.

Artisten och tv-profilen Peg Parnevik, 23, har länge varit öppen med sin kamp mot skönhetsideal, och väljer ofta att vara frispråkig om sex och kvinnokroppen.

Nu är stjärnan trött på hur skönhetsidealen får henne att må. I ett avslöjande inlägg på sin Instagram berättar hon hur modevisningar kan få henne att gråta över hur hon själv ser ut.

"Missförstå mig inte, jag kan vara riktigt självsäker. Men om jag ska vara ärlig, så hatar jag min kropp och mig själv mycket. För mycket. Liksom låsa in mig på ett rum och gråta med snoret rinnande längs mitt ansikte typ av hat. Jag tittar på den där Victoria's secret-modevisningen eller Instagram, och jag blir sur på mig själv för att jag inte ser ut så. För att jag har en mage som putar ut och celluliter och bristningar och hängiga bröst. För att jag missar ett träningspass eller går upp i vikt" skriver Peg Parnevik på Instagram.


Peg Parnevik, 23, har länge varit öppen med sin kamp mot skönhetsideal och kroppshets.
Foto: IBL

Vill leva sitt liv utan att bli dömd

Profilen skriver att hon inte vill bli bedömd som sexig eller osexig – helst vill hon bara få leva sitt liv utan att bli dömd.

"Jag hatar att andra har rätten att bestämma när jag är sexig. För mesta av tiden försöker jag bara leva. Inte be om mer uppmärksamhet eller en komplimang, men bara existera i min kropp" skriver hon.

Nu vill hon peppa sig själv och andra till att vara snällare mot sina kroppar – och förklarar hur mycket bra hennes kropp också bidrar med i hennes liv.

"Jag försöker inse att min kropp tar mig platser! Och lyfter vikter och sjunger och äter och ger kärlek. Den gör så många fantastiska saker, mycket bättre än att bara vara smal och sexig. Jag är vacker och sexig också dock, men på mina villkor".https://www.instagram.com/p/BqVMLm6HL65/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.