Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL

Peg Parneviks ilska – efter studenternas ord

Publicerad

TV-profilen Peg Parnevik reagerar nu på några av de plakat som har synts på studentflak runtom i landet.

På sin Instagram har hon tagit bilder på flera av texterna – och uttrycker sin ilska:

"Framtidens män preachar våldtäkt och sexualisering", skriver hon. 

Det är studenttider i hela landet och de som har gått ur gymnasiet hyr lastbilsflak och åker runt för att fira.

Många flak har också ackompanjerats med olika texter – och vissa har väckt stor ilska

Peg Parnevik ryter ifrån

En av alla som nu reagerar är tv-profilen Peg Parnevik.

På Instagram har hon lagt ut bilder på flera plakat som har texter som tillexempel: "I kväll ligger era döttrar på rygg för här kommer grabbana från bygg! 2:an var värst, det tyckte hon också".

Och:

"Raka rör och öppna spjäll. Era döttrar lär inte komma hem i kväll".

https://www.instagram.com/p/BVM5nv1BuYz/?taken-by=pegparnevik&hl=sv

Peg Parnevik uttrycker nu sin ilska på Instagram: 

"Framtidens män prechar våldtäkt och sexualisering. Dom pratar alltså om våra döttrar, syskon, vänner, flickvänner, elever och barnbarn", skriver hon bland annat. 

Nu får hon stöd från sina följare – som också tycker att det är helt fel av studenterna att åka runt med sådana plakat

Får stöd av sina följare 

"Fan vad vidrigt", skriver en person.

"Usch", skriver en annan. 

Peg Parnevik är just nu aktuell med sin musik – som hon satsar rejält på. Samtidigt fortsätter hon och sin syster Penny att driva podasten "Pillowtalk" som de har tillsammans. En podcast som har fått avbrytas en gång, då systrarnas föräldrar Jesper och Mia Parnevik vägrade att betala för podden. 

https://www.instagram.com/p/BTMi0i-hEL-/?taken-by=pegparnevik&hl=sv

Något som Parnevik-systrarna pratat om tidigare:

"Våra föräldrar (helt förståligt) betalar inte för oss längre, och eftersom jag tjänar pengar bara från att vara barnvakt så har vi inte råd för en klippare för podden" skrev Penny Parnevik på sin Instagram då. 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag