Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg Parneviks ärliga ord om kampen för att bli frisk

Peg Parnevik berättar ärligt om sin bulimi.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Peg Parnevik.Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Peg Parnevik har varit öppen med sin ätstörningsproblematik, och att hon kämpar mot bulimi.

I ett inlägg på sin Instagram tar artisten och realitystjärnan bladet från munnen, och berättar om kampen för att bli frisk.

"Min kropp ser definitivt inte ut som den gjorde för ett år sedan. Men jag lär mig att det är en bra sak." skriver hon till bilden på Instagram.

Peg Parnevik, 22, har tidigare berättat att hon var sjuk i ätstörningen bulimi under tre år, och spydde upp mat hon åt flera gånger om dagen.

I podcasten "Pillowtalk", som artisten har tillsammans med sin syster Penny Parnevik, berättade hon i mars för första gången öppet om ätstörningsproblemen.

I ett ärligt inlägg på Instagram delar nu Peg Parnevik med sig av sina erfarenheter och hur det är att försöka bli frisk från bulimi. Med en bild på sin kropp klädd i trosor och t-shirt, skriver hon om den svåra tiden.

"Kom tillbaka från min träning och kände mig lite nere. Min kropp ser definitivt inte ut som den gjorde för ett år sedan. Men jag lär mig att det är en bra sak. Att svälta sig, hetsäta och sen spy är inte hälsosamt, det är inte coolt. Och det får dig inte att må bra. Även om du försöker övertala dig själv att det kommer göra det." skriver Peg Parnevik.

 

LÄS MER: Peg höll sjukdomen hemlig för familjen

 

För att må bättre försöker artisten nu äta vad hon vill, utan att tänka att hon har gjort något fel.

Peg ParnevikFoto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES

"En del av hela läkningsprocessen är att tillåta mig själv att gå upp i vikt och äta normalt utan att skämmas eller känna att jag gjort något dåligt. Att äta hela chipspåsen och inte känna som att jorden kommer gå under. Det låter så löjligt men det har styrt mitt liv i flera år. Jag har mått dåligt för andras skull för att de har behövt se mig. Vilka vanföreställningar! Så jag försöker långsamt bryta ner det med mer självkärlek, träning, att äta rätt men också äta vad jag vill (!!!) utan att hata mig själv" konstaterar Peg Parnevik på Instagram.

Peg Parnevik hyllar sin syster för orden

Hon förklarar också varför hon ville dela med sig av bilden, och är inspirerad av sin syster, som har skrivit liknande inlägg på sociala medier, om kroppsnormer.

"Jag vet att jag är normen (vit, smal osv) men jag ville visa att Instagram, kändisar, tv - det är inte verkligheten. Folk har valkar och celluliter. Även "perfekta" influencers. Min syster sa en riktigt cool sak när hon publicerade en liknande bild: "Jag vill inte hyllas. Det här borde vara en normal grej." Och fan vad jag håller med. Det här är inte jag som är "modig", det är bara min kropp som är sig själv" skriver Peg Parnevik.

 

https://www.instagram.com/p/BhgbBeoBWFF/?taken-by=pegparnevik

 

LÄS MER: Peg Parnevik hyllas för avklädda inlägget

 

Expressen har sökt Peg Parnevik.