Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg Parneviks angrepp mot underklädesjätten

Peg Parnevik: "Man blir ledsen"
Peg Parnevik har svårt att köpa underklädesjätten Victoria's secrets nya satsning.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
I ett inlägg på Instagram skriver hon det hon anser vara problematiskt.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
Peg Parnevik skriver ofta om frågor som feminism och skönhetsideal.
Foto: IBL BILDBYRÅ

Peg Parnevik riktar hård kritik mot underklädesjätten Victoria's Secret.

I ett nytt inlägg på Instagram reagerar realityprofilen och artisten på att företaget i nya kampanjer jobbar med uttryck som ”girl power” och ”self love”.

– Vad som är problematiskt här är att VS lägger en self love-tag på deras samma gamla trötta fantasitjej-skit, skriver hon.

24-åriga Peg Parnevik har länge postat inlägg om feminism och synen på kvinnokroppen i sociala medier.

Nu reagerar hon på Victoria's Secret. Företaget har på senare år stött på kritik vid flera tillfällen, och har anklagats för att sprida kroppshets och orealistiska kvinnoideal med sina oftast smala, vita modeller.

– Vi är trötta på att se samma kroppstyp. Man måste vara kroppsinkluderande nu. Alla kvinnor måste finnas representerade, sa exempelvis modellen Kate Upton i tv-programmet ”Watch what happens live” i augusti. 

Företaget satsar nu på att bli ”mer inkluderande”, genom att bland annat använda sig transpersoner och större modeller i en ny kollektion, vilket bland annat Teen Vouge rapporterar om. 

Även Expressen har skrivit om den nya kampanjen.

Peg Parneviks kritik mot Victoria's Secret 

Men Peg Parnevik har svårt att köpa företagets nya inriktning.

”Låt oss prata om märken som är notoriskt fettfobiska och transfobiska och som nu pushar ”self love” och ”girl power” för att sälja sin nya kollektion. Hur känner vi för det?”, undrar hon.

Hon skriver vidare att hon tycker det är bra när företag och personer gottgör för sina misstag, men att Victoria's Secret också bör be om ursäkt för tidigare agerande.

”Vad som är problematiskt här är att VS lägger en self love-tag på deras samma gamla trötta fantasitjej-skit”.

Peg Parnevik fortsätter med att efterfråga fler kroppstyper och större variation hos modeller. I sitt inlägg betonar hon också att hon själv tillhör den privilegierade gruppen.

”Jag är privilegierad, men jag kämpar ändå! Jag har fortfarande en ätstörning. Jag har rätt att känna mig dålig, det är helt ok! Skillnaden är att min kropp, ansikte och hudfärg inte är diskriminerad, knuffat åt sidan, kritiserad. Jag är representerad i mode och i media och inom skönhet. Det är skillnaden”.

https://www.instagram.com/p/B4aYsFSHKwj/?igshid=1klw9ap8d6iap

Det här är Peg Parnevik

Det här är Peg Parnevik

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.