Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg Parnevik svarar fansen – efter anklagelsen

Här berättar Peg Parnevik om systerns gravidresa.
Peg Parnevik har anklagats för att göra sig till.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Nu svarar hon fansen på Instagram.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Peg Parnevik är känd för att visa upp en ärlig och opolerad sida av sig på Instagram, och skriver ofta om ideal och normer.

Nu har artisten anklagats för att göra sig till för mycket – något hon nu ger svar på tal till, och kommer med ett viktigt budskap.

”Jag tycker om att känna mig söt och glänsande och feminin, gör det mig till en sämre feminist? Jag vet inte”, skriver Peg Parnevik på Instagram.

Artisten Peg Parnevik, 23, är inte rädd för att diskutera viktiga ämnen på sina sociala medier. Hon skriver gärna om feminism, utseendefixering, ätstörningar och ideal.

Men nu har ”Loafers”-sångerskan kritiserats av en del följare för att hon lägger upp för fixade bilder, och inte är lika ärlig på Instagram som hon brukade vara.

Kritik som Parnevik nu slår tillbaka mot i ett nytt inlägg på Instagram. Till en bild på sig själv med smink i solnedgången, skriver hon:

”Vill bara ta en stund och prata om en sak! I bland får jag kommentarer om att jag har ”förändrats”, eller att jag bara publicerar ”söta och smickrande” bilder nu. Jag försöker verkligen hitta en realistisk balans på Instagram, men jag är också mänsklig. Jag gillar att publicera bilder där jag känner mig fin. Jag tycker om att känna mig söt och glänsande och feminin, gör det mig till en sämre feminist? Jag vet inte. Jag vill också visa er den cellulitiga, mosiga, finniga, rädda och riktiga delen av mig”, skriver Peg Parnevik på Instagram.

Parnevik: ”Instagram är inte hela sanningen”

Artisten tycker inte att man ska ta sociala medier för seriöst – varken åt det ena eller andra hållet. 

”Vi behöver inte bestämma oss för att vara helt en sak, eller en annan. Vi kan ha en hel glamsminkning, och sen vara osminkade i en vecka”, skriver hon, och fortsätter med ett viktigt budskap:

”Hursomhelst, jag antar att jag vill säga att Instagram inte visar hela sanningen. Ja, jag ser ut så där. En del av tiden. Men för det mesta så är jag bara en liten köttbullemänniska som gör musik. Älskar er, var snälla mot er själva!”

https://www.instagram.com/p/B1WMzcGoKjb/?utm_source=ig_embed

Expressen har sökt Peg Parnevik för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.