Peg Parneviks Instagramkonto blev hackat. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESPeg Parneviks Instagramkonto blev hackat. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Peg Parneviks Instagramkonto blev hackat.  Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Parnevik-familjen visar upp sitt liv TV3-programmet ”Parneviks”. Foto: ANDERS AHLGRENParnevik-familjen visar upp sitt liv TV3-programmet ”Parneviks”. Foto: ANDERS AHLGREN
Parnevik-familjen visar upp sitt liv TV3-programmet ”Parneviks”.  Foto: ANDERS AHLGREN

Penny Parnevik hyllas av Mia – efter vågade bilden

Publicerad

Penny Parnevik blev utsatt för en hackare – och svarade med en avklädd bild och ett utsträckt långfinger. 

Nu hyllas hon och systern Philippa av mamma Mia Parnevik. 

”Älskar er”, skriver Mia. 

Under natten mot lördagen utsattes Penny Parnevik, 19, för en hackerattack. Gärningspersonen tog kontroll över hennes Instagram-konto och hotade med sprida nakenbilder på tv-profilen. 

Under gårdagen stängdes kontot ned – och Penny berättade själv på sitt nystartade Instagram om intrånget. 

Tv-profilen publicerade en bild på sig och systern Philippa, 17, i bara överkroppar och utsträckta långfingrar – riktade mot gärningspersonen. 

”Att sitta och se på utan någon som helst kontroll över vad han ska lägga upp härnäst var skräckinjagande. Ännu värre, var att höra hur min syster bröt ihop när han la upp nakenbilder”

Hon fortsatte i inlägget med att förklara sitt val att själv publicera avklädda bilder:

”Skillnaden mellan att han lägger upp en bild på mig halvnaken och att vi bestämmer oss för att publicera samma bild är samtycke. Vi bestämmer vad vi vill dela med oss av”

 

LÄS MER: Pennys svar efter – hackarens intrång

 

Mia Parnevik hyllar döttrarna

Efter motangreppet har mamma Mia Parnevik skrivit stöttande till sina döttrar på Instagram. 

”Älskar er”, följt av en hjärtemoji.

Systrarna Philippa och Peg har delat bilden med det tuffa budskapet mot hackaren. Pappa Jesper Parnevik har också visat sitt stöd till barnen. 

”Älskar er”, skriver han. 

 

LÄS MER: Peg Parnevik pushade pojkvännen att bli ihop

 

Peg Parnevik: ”Ni är sådana chefer”

Storasyster Peg Parnevik, 21, skriver även hon stöttande:

”Ärligt talat ni är sådana chefer båda två. Jag är så avundsjuk. Och Stolt!”, skriver hon. 

https://www.instagram.com/p/BWkxELyFfPm/?taken-by=pennyyparnevik
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag