Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peg Parneviks första ord efter Bergfeldt-intervjun

Ur arkivet: Systrarna om förändringen i relationen
I fredagens avsnitt av SVT:s ”Bergfeldt” gästade Peg Parnevik.
Foto: SVT / SVT
Pegs lillasyster Penny gick ut och kritiserade intervjun på Instagram.
Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
Nu svarar Peg Parnevik
Foto: TOMMY HOLL / STELLA PICTURES/TOMMY HOLL TOMMY HOLL

Efter Peg Parneviks intervju med Carina Bergfeldt i SVT gick hennes syster Penny Parnevik ut och kritiserade programmet. 

Hon menade bland annat att allt för lite uppmärksamhet riktades mot systerns egna bedrifter. 

Nu kommenterar Peg själv intervjun. 

Det var efter att artisten Peg Parnevik, 27, gästade Carina Bergfeldt i SVT-pratshowen ”Bergfeldt” som hennes lillasyster Penny Parnevik, 25, gick ut och riktade kritik mot intervjun. 

”Åh var så taggad på denna intervju men blev lite besviken”, skrev Penny Parnevik på Instagram. 

Hon menade att intervjun inte fokuserade tillräckligt mycket på Peg och hennes artistframgångar. Penny var även kritisk till att Amelia Adamo, som också gästade programmet, kallade Peg för ett ”räkmackebarn”. 

'Räkmacka'-kommentaren är väl ganska gammal nu också?”, skrev Penny.

”Blivit en större grej än tänkt”

Nu kommenterar även Peg själv intervjun – men poängterar att det hela blivit ”en större grej än tänkt”. På Instagram skriver Peg att hon vill ”klargöra lite grejer”. 

”Jag är fullt medveten om att jag är superpriviligerad, att mitt efternamn öppnat många dörrar för mig ... det vore komiskt att försöka argumentera emot det.” 

Vidare skriver hon att det ”hon tror landat fel” är hur hon ständigt definieras av männen i hennes liv och att det ofta pratas om hennes pappa, farfar och män hon dejtar.

”Som att jag inte lagt ner flera år i branschen, utvecklats som låtskrivare, sångare och liveartist … Så ja, dom kanske öppnade dörren men sen fick jag bevisa att jag förtjänade att vara kvar i rummet.”

”Fine” med att kallas ”räckmackebarn”

Peg svarar även på ”räkmackebarn”-kommentaren, någonting hon menar att hon inte alls tagit illa vid sig av. Hon poängterar dock att det samtidigt är viktigt att vara uppmärksam på sexism.

”Jag är helt fine med att kallas ett räkmackebarn haha det är 100% fair att säga! Men min pappa har aldrig ifrågasatts som idrottare för att hans pappa var imitatör och profil. So maybe check the sexism first? That’s all. Massa kärlek.”

https://www.instagram.com/p/CoSdfjxMTr7/
Öppnar upp för att hjälpa andra: ”En galen osäkerhet”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.