Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg Parneviks starka beslut – efter krisen

Peg Parnevik talar ut om den tuffa tiden.Foto: /IBL / /IBL
"Det största steget är ju att säga till alla runt sig att man inte mår bra och be om hjälp", säger artisten till Aftonbladet.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: /IBL / /IBL

Peg Parnevik har valt att prata öppet om att hon tidigare haft ätstörningar.

Nu berättar artisten för Aftonbladet om det svåra beslutet att öppna sig.

– Man kände sig som en bluff för att man gått runt och sagt att man var självständig och självsäker, stark och badass, och sedan mådde man skit på insidan. säger Parnevik till tidningen. 

Peg Parnevik, 23, valde i våras att prata öppet om att hon har levt med ätstörningen bulimi i ungefär tre år. Artisten berättar nu att orsaken till att hon valde att berätta var att hon vill vara ärligare mot sig själv. Men det var ingen lätt sak att dela med sig av i det offentliga. 

– Ja. Det sög verkligen. Man kände sig som en bluff för att man gått runt och sagt att man var självständig och självsäker, stark och badass, och sedan mådde man skit på insidan. Jag ljög ju liksom hela tiden. Så det var jobbigt, att folk skulle få se hur man mått på riktigt. Och jag ville heller inte att folk skulle tro att jag var ömtålig eller ”svag”, för jag är fortfarande samma starka och badass person som innan, jag behövde bara jobba på att vara mer ärlig med mig själv, säger hon till tidningen.

Peg Parnevik berättar vidare:

– Det största steget är ju att säga till alla runt sig att man inte mår bra och be om hjälp. Men det är också det som gör det så svårt med att vara en person som har en offentlig röst. Man vill vara den här förebilden som bara är ”perfekt” och inspirerande hela tiden.

 

LÄS MER: Peg höll sjukdomen hemlig för familjen 

 

Peg Parnevik: "Jag är på rätt väg"

Peg Parnevik släppte sin nya singel ”Loafers” i början av sommaren. Hon mår i dag bättre och försöker att inte fokusera på saker som får henne att må dåligt. 

– Jag kommer alltid ha dåliga dagar och tankar som gör att jag blir osäker, men jag är inte en osäker person. Jag är på rätt väg och jag känner mig så trött på att må dåligt när det finns så mycket kul som händer i mitt liv. Jag har musiken, mina vänner, min familj och min kille. Jag har livet. Så även om det fortfarande alltid kommer vara saker som får en att må dåligt så känner jag lite... varför ska jag fokusera på det?