Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peg och Phillippas bråk om kändissonen

Peg Parnevik berättar om bråket hon och hennes syster Phillippa har – över hennes pojkvän Filip. Foto: ANDERS AHLGREN
Peg Parnevik tillsammans med sin pojkvän Filip Kaspersen Lamprecht. Foto: TOMMY HOLL / /IBL
Peg Parnevik. Foto: /IBL / /IBL EERO HANNUKAINEN

Vem i familjen Parnevik få gifta sig med Lill-Babs barnbarn Filip Kaspersen?

Det är ju Pegs pojkvän, men lillasyster Philippa har redan paxade honom som ”back-up”.

– Hon vägrar ta bort honom från ”listan”, säger Peg.

Peg Parnevik är bara hemma i Florida några dagar. Sen måste tillbaka till Sverige och börja repa inför sommarens stora turné. Och så längtar hon efter pojkvännen. Hon och Filip Kaspersen Lamprecht avslöjade i vintras att de är ett par efter att ha träffats i smyg i flera månader. Peg hoppas att det snart blir förlovning men redan nu har paret tatuerat in ett kärleksbevis: en hög med pannkakor på armen.

– Det är vår grej, vi är brunchmänniskor, säger Peg.

Peg och Filip har känt varandra hela livet, berättar Mia Parnevik.

– Jespers pappa Bosse Parnevik och Filips mormor Lill-Babs uppträdde på folkparkerna tillsammans för 40 år sedan och våra familjer har alltid umgåtts så det här är ju nästan inavel, skojar hon.

Pussades på nyårsafton

På nyårsafton förra året när Filips familj hälsade på i Florida fick Peg för sig att hon skulle pussa honom på tolvslaget.

– Inför hela familjen. Det var riktigt pinsamt, säger Peg.

Men hade det varit något på gång, lite flörtigt eller så?

– Nej! Verkligen inte. Vi var alla bästa kompisar, men sen vågade han inte komma hit och träffa mamma och jag vågade inte åka dit och träffa Kristin (Kaspersen).

Det var en sak till som ställde till det: Lillasyster Philippa hade paxat Filip som ”back-up-plan”.

– Om hon fyller 30 utan att ha gift sig så är Filip hennes back-up. Jag säger att hon får ta bort honom nu, säger Peg. 

 

https://www.instagram.com/p/BUuZLb4gLFe/?taken-by=philippaparnevik

 

Blev hon svartsjuk när ni blev ihop?

– Nej, men hon vägrar ta bort honom från listan.

Vänta nu, det är en fysisk lista? Inte bara en mental i huvudet?

– Nej, en riktigt lista! I hennes mobil. Och hans står fortfarande kvar! Hon vägrar ta bort honom. 

https://www.instagram.com/p/BVKx7N6g6UG/?taken-by=philippaparnevik

”Mamma tyckte inte om det” 

Det tog över ett halvår innan Peg och Filip blev ihop på riktigt.

– Vi hade ett on-off-förhållande och under hela sommaren ville jag ha honom, men han ville inte ha mig. Eller han visste inte vad jag kände.

– Alla tyckte det var så konstigt också och bara ”ska ni verkligen bli tillsammans?” Mamma tyckte inte heller om det.

Mia Parnevik säger att det var för att skydda dem:

– Filip är världens finaste kille, men vi är ju som familj så jag tänkte på vad som skulle hände om Peggy plötsligt inte gillar honom längre. Men nu blev det jättebra och vi är jätteglada. 

Vad som händer i framtiden vet de ännu inte, kanske vill Filip också till USA men det är mycket praktiskt som måste lösas.

– Först ska jag vara hemma över sommaren, sen får vi se. Jag och Lill-Babs ska förresten spela på samma ställe i sommar, på Luleå Pride.

Ni borde köra ett duett!

– Ja, det vore så roligt. Lill-Babs är världens bästa människa. 

Pratar öppet i sin podcast

Vid sidan av musiken har Peg sin podcast ”Pillowtalk” tillsammans med Penny. Flera gånger har systrarna tagit upp ämnen som blivit rubriker – som när de nyligen pratade om könssjukdomar.

– Jag fick höra att det är bara tjejer som testar sig för att killar tycker det är pinsamt. Och då blev det världens grej att ”nu har de snackat om att de har klamydia”.

Peg säger att det fortfarande är mycket stigma.

– Har man en könssjukdom så är man smutsig på något sätt. I alla fall sa Penny att hon sagt till sin kille att testa sig och då blev rubrikerna att hon ”tvingades erkänna nånting för sin kille”. Det var nästan komiskt, för det var inte alls det var vi pratade om.

Ni tar ofta upp ämnena som andra tycker är jobbiga att prata om, varför är det viktigt för er?

– Vi får så många kommentarer från unga tjejer och killar som gillar att vi snackar öppet om sånt som kan vara pinsamt. Det kan vara jobbigt att få en stämpel som förebild och känna att man alltid måste vara det, men på det sättet tycker jag det är bra. 

Pappa ville inte betala 

Podden fick tillfälligt läggas ner när deras pappa inte längre ville betala för klippningen. Då blev det också rubriker.

– Efter ett tag kände jag bara ”va fan, det här får ni betala själva”, säger Jesper Parnevik.

Barnen har jobbat extra sedan de gick i high school, berättar han.

– Vi hade gjort er en björntjänst om ni inte fått lära er att tjäna pengar själva. Ni vet att ni har levt ett jättefantastiskt liv och fått vara med om mycket saker. Men känslan att få kämpa är också varit viktig. 

Peg protesterar:

– Vi har aldrig känt så! Vi har alltid bara känt ”vi har inga pengar”. Fråga Penny! Hon har trott att vi har varit panka i hela våra liv. 

Mia och Jesper kan inte sluta skratta:

– Det här kommer från min mamma, säger Jesper och härmar mammans småländska. När jag spelade i Europa hade jag ett bankkonto i England med typ 300 pund. Jag hade kvar det när vi flyttade hit, men det kostade 5 pund i månaden i avgift så varje vecka ringde mamma: ”Jesper, nu slänger du bort 50 kronor igen”. Det var skitjobbigt att stänga kontot, man skulle skicka in pass och det gick inte igenom. 

Han säger att barnen blivit lite likadana. Penny jobbade till och med extra på sin födelsedag.

–  Men jag har insett att det är föräldrarnas roll att sätta lite ångest i sina barn. Penny sa nyligen ”pappa, vi är de enda barnen i världen som ringer hem och frågar om lov varje gång vi ska hyra film på familjens iTunes”. 

Ingen veckopeng alltså?

– Nej! De betalar ingenting, säger Peg. När jag ville komma hem nu frågade jag om de kunde boka min biljett. Och de bara: ”kan du inte boka själv då, det är ju dina pengar?”.

Ålderskris som 20-åring

Vid midsommar släpps hennes nya EP med fem låtarna och en singel. Peg säger att det är ”mer edge” den här gången. Mer som ”Ain’t no saint” och inte så mycket ”We are”. 

– Jag har tänkt mycket på mina unga fans, jag älskar dem, men jag fyller 22 och vill göra musik som reflekterar det som är mitt liv nu. Även om det här flippar så kan jag stå för musiken 100 procent.

För bara ett år sedan hade hon panik, eller 20-årskris som hon kallar den. Hon tänkte på sin farfar Bosse Parnevik som var känd och stod på scen redan som 20-åring och på sin pappa som blev golfproffs. Själv kände hon att hon inte åstadkommit någonting. En månad senare släppte hon debutsingeln ”Ain’t no Saint” som snabbt blev en jättehit.

Har du känt en press på grund av ditt efternamn?

– Nu har folk börjat fatta att jag gör det här är på allvar. Men det var läskigt att alla bara tänkte på ”Parneviks”. Jag hade fans därifrån och en publik som jag var rädd att förlora. Då är det lätt att tänka att man ska göra musik för att spela på barnfestivaler och Melodifestivalen men det är ju inte det jag vill. Mitt mål är att en dag vara ute på världsturné.

 

PEG PARNEVIK

Peg Parnevik blev känd genom TV3-programmet ”Parneviks”. Sedan dess har hon gjort kometkarriär som artist. Debutsingeln ”Ain’t no Saint” hamnade på andraplats på singellistan och nominerades till en Grammis. 

I januari blev hon utsedd till "Årets nykomling" på P3 Guld-galan. Nu är hon aktuell med nya låten ”Don’t Tell Ma”, en EP med fem låtar och en singel kommer till midsommar och sen väntar en Sverigeturné med 26 stopp. 

Dessutom producerar hon och lillasyster Penny podcasten ”Pillowtalk” där de gjort sig kända för att våga prata om allt.