Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peaches Geldof avled efter en heroinöverdos

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Peaches med sin familj - maken Thomas Cohen och sönerna Astala och Phaedra.
Foto: David M. Benett
Peaches tillsammans med äldsta sonen Astala, född i april 2012, bara veckor efter andra sonen Phaedras födelse i april 2013.
Foto: BULLS
Peaches berättade i sin sista kända intervju hur mammarollen räddat henne och att barnens trygghet var det allra viktigaste för henne. "Jag tänker inte svika dem, inte för någon eller någonting", sa hon till Mother & Baby.
Foto: Kp Pictures
Peaches Geldof med äldsta sonen, Astala, född 2012. "Att bli mamma var som att bli jag", sa Peaches i sin sista kända intervju.
Foto: Eliot Press
Peaches gifte sig med kärleken Thomas Cohen i samma kyrka som hennes far Bob Geldof och mamma Paula Yates gifte sig. I kyrkan hölls också mammans begravning.
Foto: Eliot Press - !! No Credit !!
Peaches beskrev bara någon månad innan sin död hur hon ville rätta misstagen från sin egen traumatiska barndom, som förälder till två små pojkar.
Foto: David M. Benett
Thomas Cohen och Peaches var länge vänner, men kärlek uppstod då Peaches flyttat hem till Storbritannien igen efter en tid i USA.
Foto: Anthony Harvey
Thomas Cohen sörjer nu sin fru: "Jag ska uppfostra dem med deras mamma i deras hjärtan varje dag. Vi ska älska henne för alltid", säger han i ett uttalande efter det tragiska beskedet.
Foto: WENN
1 / 9

Peaches Geldof avled efter en heroinöverdos, uppger The Times.

Dödsorsaken kommer att göras offentlig i dag. 

Den brittiska modepersonligheten och programledaren Peaches Geldof hittades mystiskt död i sitt hem i Kent, sydost om London i mars. Dödsfallet har sedan dess betraktats som oförklarligt av polisen. 

I natt uppgav The Times att de toxikologiska tester som togs i samband med obduktionen av kroppen visat att Geldof dog av en överdos heroin.

I samband med dödsfallet söktes hennes fastighet i Wrotham igenom av polis, som bland annat använde sig av knarkhundar. Men enligt vad som uppgivits tidigare har inga spår efter narkotika hittats i hemmet. 

Resultatet av proverna ska presenteras av polisen vid en domstolsförhandling i Gravesend i Kent i dag. En längre förhandling som ska behandla dödsorsaken kommer att hållas i sommar. Orsaken uppges vara att Peaches Geldofs make Thomas Cohen och far Bob Geldof ska kunna närvara, skriver The Times. 

Oklart hur

Det uppges inte vara känt hur Peaches Geldof kommit över drogerna. 

Den kända modeprofilens död bär många likheter med hennes mammas bortgång 2000. 

Paula Yates hittades död i sitt hem i västra London med Peaches lillasyster Tiger Lily intill sig – och Peaches var ensam med den 11 månader gamla sonen Phaedra när hon dog. Även Paula Yates dog av en överdos heroin. 

Några timmar innan Peaches Geldof dog publicerade hon ett sista inlägg på Instagram – en bild på henne själv och mamman Paula. 

Peaches Geldof hade i intervjuer berättat att hon använt droger tidigare, men att det tillhörde det förflutna. 

I maj 2008 förhördes hon av polis, men ställdes aldrig inför domstol, efter att ha setts erbjuda en langare omkring 2000 kronor. 

"Kaotisk livsstil"

I sin sista intervju talade Peaches Geldof om att hennes vilda liv berodde på barndomen. 

– Det var därför jag hade en kaotisk livsstil. Men nu har jag barnen och kan läka det. Det är så bra, på alla sätt, faktiskt. 

Peaches Geldof begravdes i kyrkan Mary Magdalene & St Lawrence i Davington i Kent.

Det var där hennes mamma begravdes, där hennes föräldrar gifte sig – och där hon själv gifte sig med Thomas Cohen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.