Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Paulsson och Nielsen leder Melodifestivalen

Hon har vunnit.

Han har fått frågan flera gånger tidigare.

Nu är det officiellt att komikern Robin Paulsson och sångerskan Sanna Nielsen är programledare för Melodifestivalen 2015.

TIDIGARE PROGRAMLEDARE

2014: Anders Jansson och Nour El-Refai.
2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo.
2012: Helena Bergström, Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer.
2011: Marie Serneholt och Rickard Olsson.
2010: Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer och Dolph Lundgren.
2009: Petra Mede.
2008: Kristian Luuk.
2007: Kristian Luuk.
2006: Lena Philipsson.

Sanna Nielsen, 30, och Robin Paulsson, 30, är det programledarpar som leder Melodifestivalen 2015. Duon presenterades av SVT på en presskonferens på måndagen.

- Först och främst vill jag bara säga att det känns skönt att SVT kan presentera ett programledarpar innan Stefan Löfven presenterat en regering. Jag har fått frågan innan, men det har inte passat mig rent tidsmässigt. Nu passade det och det känns bra och naturligt med Sanna, säger Robin Paulsson.

Nielsen fyller senare i:

- Jag älskar Melodifestivalen och att jag älskar utmaningar. Jag gillar att slänga mig ut i något som är lite okänt vatten och jag vill lära och utveckla mig..

Christel Tholse Willers, chef för Melodifestivalen 2015, säger i ett pressmeddelande:

- Vi är så glada och stolta över att kunna presentera Sanna Nielsen och Robin Paulsson som programledare för Melodifestivalen 2015. De är på olika sätt veteraner och debutanter i sammanhanget, men gemensamt för dem båda är deras värme, förmåga att sprida glädje och vanan att ta en stor publik.

Sanna Nielsen vann som bekant Melodifestivalen i år med låten "Undo". Hon placerade sig sedan som trea under Eurovision Song Contest i Köpenhamn.

Robin Paulsson är mest känd för ståuppkomiker och som programledare för sin egen pratshow "Robins".

"Försöker se över och göra nytt varje år"

Sedan tidigare är det klart att den första deltävlingen äger rum den 7 februari i Göteborg. Därefter följer Malmö, Östersund och Örebro.

Andra chansen tar sedan vid i Helsingborg Arena, medan finalisterna tävlar om vinsten i Friends arena.

Melodifestivalen ser dessutom något annorlunda ut än tidigare.

Inför 2015 års upplaga sätter kanalen ett tak på 20 röster per telefon och bidrag, för att försöka få bukt på problemen med röstfusk. Samtidigt minskar SVT också antalet bidrag, för att ge mer plats åt underhållning.

– Vi försöker se över och göra nytt varje år. Nytt i år är att 28 bidrag tävlar – att vi får se sju artister i deltävlingarna. Det är ett sätt att skapa mer luft i programmet, ett sätt att öppna upp för att skapa mer livekänsla och att ge varje låt och artist ett större utrymme, har exekutiva producenten Christer Björkman tidigare sagt.

"Hoppas att de uppskattar"

De förändrade reglerna innebär att fyra bidrag går vidare från Andra chansen och att antalet finalbidrag därmed blir 12 i stället för tio.

Christer Björkman:

- Tittarna kommer att ha ytterligare två favoriter att rösta på – vilket vi hoppas att de uppskattar.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!