Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paulina Porizkova lämnades arvslös – berättar nu sanningen om relationen

Paulina Porizkova lämnades arvslös när Ric Ocasek plötsligt dog mitt i skilsmässan.
Foto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Paulina Porizkova lämnades arvslös när Ric Ocasek plötsligt dog mitt i skilsmässan. 

Nu berättar den supermodellen sanningen om relationen och att de levde i en lögn under en period. 

”Jag trodde att vi navigerade i vårt liv med all kärlek som vi hade för varandra. De visade sig – efter hans död – att vi tänkte väldigt olika”, skriver hon på Instagram. 

Den svensk-tjeckiska supermodellen Paulina Porizkova, 57, delar gärna och ofta med sig om livets funderingar i sociala medier. Hon har tidigare berättat om den svåra tiden när hon låg i skilsmässa och den blivande exmaken The Cars-sångaren Ric Ocasek plötsligt dog 2019. Kvar stod Paulina Porizkova helt arvlös.

”Även om jag dör innan skilsmässan har gått igenom har hon inte rätt till något eftersom hon har övergett mig”, stod det i testamentet enligt amerikanska medier.

Första tiden som änka blev tuff för Paulina Porizkova. Supermodellen, som prytt omslag på modetidningar världen över, hade plötsligt inte råd att köpa mat.

– Jag fick be vänner om hjälp att köpa mat. Men det har gått över ett år nu och jag har börjat försonas med det, sa hon i ”Extra” och betonade att hon fått nytt hopp om framtiden.

Men nu väljer modellen att berätta hur det egentligen låg till när maken gick bort. 

Exparet sågs tillsammans under Rock & Roll Hall of fame Induction ceremony 2018 – men nu berättar Porizkova att paret hade separerat redan två år innan Ric Ocaseks död. 

”Vi levde separata liv men vi bodde fortfarande tillsammans”. 

Porizkova skriver vidare att Ocasek var den enda artisten som aldrig tackade sin fru på galan. 

”Då hade vi redan separerat för ett år sedan. Jag trodde att vi navigerade i vårt liv med all kärlek som vi hade för varandra. De visade sig – efter hans död – att vi tänkte väldigt olika”. 

Modellen skriver också att Ocasek inte finns kvar för att ge sin version av det hela men att det sved i henne. 

”Jag blev verkligen sårad av alla saker han gjort som kom till ytan efter att han dog – förutom att jag kastades in i oväntad och hemsk sorg”. 

Ska berätta mycket i självbiografi

Paulina Porizkova förklarar att alla gör misstag. 

”Jag är lyckligt lottad eftersom jag lever, lär och kan bli en bättre person. Min make var inte lika lyckligt lottad”. 

Modellen förklarar att hon kommer att skriva mer om det här i sin självbiografi – men boken kommer inte att avslöja allt. 

”Jag är bra på att behålla andra människors hemligheter”, skriver hon på Instagram. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.