Paul Melén och Rimon Lahdo stal mat från de det gemensamma skafferiet i "Farmen". "Det hade blivit lynchstämning om de fick reda på det på gården." Foto: TV4
Paul Melén och Rimon Lahdo stal mat från de det gemensamma skafferiet i "Farmen". "Det hade blivit lynchstämning om de fick reda på det på gården." Foto: TV4

Paul Melén: "Hade blivit skogstokiga"

Publicerad

Storbonden Paul Melén och Rimon Lahdo stal mat ur deltagarnas skafferi, hade grillfest och grävde ner bevisen.

Under återträffen konfronterades Paul av de andra.

– De var chockade, säger Paul.

Deltagarna i TV4:s "Farmen", som hade premiär på måndagen, plågades av ständig hunger. Maten räckte sällan och deltagarna fick efter de hårda arbetsdagarna gå och lägga sig hungriga.

Men i tisdagens avsnitt har storbonden Paul Melén, 46, och Rimon Lahdo, 27, grillfest utan de andras vetskap.

Maten har de stulit ur det allmänna skafferiet.

– Det var mat för tio personer. De andra låg med kurrande magar uppe på sina vindloft, säger Paul.

– Vi vräkte i oss rikligt så att vi var proppmätta.

"Hade blivit skogstokiga"

Resterna efter festmåltiden grävde de ner i skogen. De andra inte reda på stölden förrän under fredagens återträff, då de fick se händelsen när avsnittet visades. Beteendet rörde upp känslor hos deltagarna som fram till dess varit ovetande om stölden.

– De hade blivit skogstokiga om de fått reda på det där inne sa någon. En annan tyckte det var sjukt. De fattade ingenting av det som hänt, säger han.

– Jag stod där och blev generad. Det hade blivit lynchstämning om de fick reda på det på gården.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag