Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paul McCartneys berättelse fick programledaren i tårar

James Cordon rördes till tårar.
Foto: Youtube / CBS
Foto: Youtube / CBS

Paul McCartneys medverkan i ”Carpool Karaoke” fick programledaren James Cordon att brista i gråt.

Berättelsen handlade om hur sångarens döda mamma inspirerat honom att skriva en av Beatles största låtar i en dröm. 

– Det var den finaste berättelse jag någonsin hört, säger James Corden i programmet.

När den före detta Beatlesmedlemmen Paul McCartney besökte tv-programmet ”Carpool Karaoke” åkte han och programledaren James Corden till uppväxtstaden Liverpool.

Det skulle bli en känslosam resa till platser som varit viktiga för Beatles och för Paul McCartney själv.

I ”Carpool Karaoke”, en amerikansk tv-show från CBS, träffar James Corden artister och sjunger tillsammans med dem i en bil.

Det var när han fick sjunga en av Beatles mest kända låtar som känslorna tog över.

”Skrev en låt av det"

Paul McCartney berättade att låten inspirerats av en dröm där hans bortgångna mamma tröstade honom med orden ”Let it be” – vilket skulle bli låtens titel.

– Det kändes så bra, allt skulle bli bra. Hon gav mig de där positiva orden och när jag vaknade med dem undrade jag ”let it be”, vad betyder det? Jag hade aldrig hört det innan, men det var någonting bra, så jag skrev en låt av det, säger Paul McCartney.

Duon kör runt i Liverpool.
Foto: Youtube / CBS

James Corden, reagerade starkt på berättelsen och berättade att det var det finaste han någonsin hört.


LÄS MER: Paul McCartney berättar hemligheten – efter 50 år

Brister i gråt

Låten, ”Let it be” fanns med på skivan med samma namn – den sista Beatles-skivan som släpptes. Den gavs ut 1970 och anses ha präglats av osämjan mellan bandmedlemmarna. Låten nådde förstaplatsen på den amerikanska topplistan, men i England hamnade låten inte högre än en andraplats.

https://www.youtube.com/watch?v=QjvzCTqkBDQ

Efter att James Cordon och Paul McCartney sjungit låten tillsammans i bilen kunde programledaren inte längre hålla känslorna tillbaka.

– Jag blev känslosam, jag kände det inte komma och nu blev det för mycket, säger han och torkar ögonen i bilen. 

– Det är musikens kraft. Det är märkligt inte sant? svarar Paul McCartney.

Ledde tankarna till familjen

Programledaren berättar att låten är extra betydelsefull för honom eftersom den fick honom att tänka på sin egen pappa och farfar.

– Jag tänker tillbaka på min farfar som var musiker, han och min pappa satte mig ned och sa, 'vi ska spela den bästa låt du någonsin hört', sa han och fortsatte: 

– Sedan spelade de den här låten. Om min farfar var här nu så skulle han få en kick av det här.

– Han är här, svarar Paul McCartney.

James Cordon rörs till tårar.
Foto: Youtube / CBS

Överraskar på en pub

Under bilfärden besökte de Paul McCartneys föräldrahem, Penny Lane – för första gången sedan han bodde där för 50 år sedan.

– Det här kommer att bli otroligt, säger James Cordon om besöket.

I vardagsrummet berättar Paul McCartney om hur han och spelade upp Beatles genombrottshit ”She loves you” tillsammans med John Lennon för första gången – åhöraren var Pauls pappa.

– Det får mig att inse hur lång resan har varit fram till i dag, det var här jag levde och det var den här verkligheten jag kände till – nu har jag kunnat skriva låttexter om det.  


LÄS OCKSÅ: Så har du aldrig sett 

Paul McCartney förut

Showen avslutades med en överraskningsspelning.
Foto: Youtube / CBS

James Corden berömmer legendarens låtskrivarförmåga och menar att låtarna fortfarande är relevanta – till och med ännu mer.

– Din musik är så fylld av positivitet och glädje, den har ett budskap av kärlek och gemenskap vilket gör den mer relevant nu i dag än den kanske någonsin varit.

Showen avslutades med ett överraskningsframträdande för en liten publik på en pub i Liverpool.

Paul McCartney spelade flera låtar tillsammans med ett band. Mot konsertens slut gick James Corden upp på scenen och gjorde Beatlessångaren sällskap i en gemensam version av låten ”Hey Jude”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.