Paul McCartney klar – för spelning i Sverige

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Paul McCartney kommer till Sverige för en spelning i sommar.
Den 9 juli uppträder den före detta Beatles-medlemmen i Tele 2 Arena i Stockholm.
Foto: Tom Hanley
Paul McCartney.
Foto: Ralph Orlowski

MUSIK. Det krävdes två års hårt arbete men nu är det klart.

Den 9 juli kommer Paul McCartney till Sverige för en konsert på Tele2 Arena i Stockholm.

Paul McCartney har ett cv som ingen annan – från de banbrytande åren med The Beatles till Wings och vidare till en mer renodlad solokarriär. Just nu är han dessutom aktuell med samarbeten med såväl Kanye West som Rihanna.

2013 släpptes McCartneys senaste soloalbum "New" och därefter har han turnerat i bland annat Nordamerika, Asien och Sydamerika.

I sommar kommer han sedan till Europa och nu är det klart att det blir en konsert i Sverige – den 9 juli uppträder McCartney på Tele2 Arena i Stockholm. Senast han var här var 2011 då han uppträdde i Globen.

"Sverige är speciellt"

– Vi har hållit på och jobbat med det här i två år, det är svårt att få till i och med att han gör så pass få konserter. Det är en väldigt kort turné han gör, det är knappt tio dagar i Europa, säger Thomas Johansson, internationell styrelseordförande för konsertarrangören Live Nation, till TT.

Och McCartney själv ser också fram emot Sverigebesöket:

"Sverige har alltid välkomnat mig med öppna armar och det är en speciell plats för mig. Det är en glädje att få säga att jag kommer tillbaka för en till speciell kväll i sommar. Jag hoppas att vi kan matcha den entusiasm som ni alltid visat oss och vi längtar tills vi ses", säger han i ett pressmeddelande.

"En av de största"

Att McCartney nu kommer till Sverige har förstås delvis att göra med att han och Thomas Johansson har jobbat tillsammans länge. Redan 1973 arrangerade EMA Telstar, som Live Nation tidigare hette, en turné med Wings i Sverige och Finland.

– Sedan dess har vi jobbat tillsammans, varje gång han har varit här, säger Thomas Johansson, som rankar McCartney som en av de allra största i musikbranschen.

– Det är ju Paul McCartney, Rolling Stones, Bruce Springsteen, U2, Madonna. Det är de största i dag.

Biljetterna till konserten i Stockholm släpps den 12 mars.

Paul McCartney kommer också till Roskildefestivalen i Danmark den 4 juli och till Oslo i Norge den 7 juli.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.