Paul McCartney kommer till Sverige för en spelning i sommar.Paul McCartney kommer till Sverige för en spelning i sommar.
Paul McCartney kommer till Sverige för en spelning i sommar.
Den 9 juli uppträder den före detta Beatles-medlemmen i Tele 2 Arena i Stockholm. Foto: Tom HanleyDen 9 juli uppträder den före detta Beatles-medlemmen i Tele 2 Arena i Stockholm. Foto: Tom Hanley
Den 9 juli uppträder den före detta Beatles-medlemmen i Tele 2 Arena i Stockholm. Foto: Tom Hanley
Paul McCartney. Foto: Ralph OrlowskiPaul McCartney. Foto: Ralph Orlowski
Paul McCartney. Foto: Ralph Orlowski

Paul McCartney klar – för spelning i Sverige

Publicerad

MUSIK. Det krävdes två års hårt arbete men nu är det klart.

Den 9 juli kommer Paul McCartney till Sverige för en konsert på Tele2 Arena i Stockholm.

Paul McCartney har ett cv som ingen annan – från de banbrytande åren med The Beatles till Wings och vidare till en mer renodlad solokarriär. Just nu är han dessutom aktuell med samarbeten med såväl Kanye West som Rihanna.

2013 släpptes McCartneys senaste soloalbum "New" och därefter har han turnerat i bland annat Nordamerika, Asien och Sydamerika.

I sommar kommer han sedan till Europa och nu är det klart att det blir en konsert i Sverige – den 9 juli uppträder McCartney på Tele2 Arena i Stockholm. Senast han var här var 2011 då han uppträdde i Globen.

"Sverige är speciellt"

– Vi har hållit på och jobbat med det här i två år, det är svårt att få till i och med att han gör så pass få konserter. Det är en väldigt kort turné han gör, det är knappt tio dagar i Europa, säger Thomas Johansson, internationell styrelseordförande för konsertarrangören Live Nation, till TT.

Och McCartney själv ser också fram emot Sverigebesöket:

"Sverige har alltid välkomnat mig med öppna armar och det är en speciell plats för mig. Det är en glädje att få säga att jag kommer tillbaka för en till speciell kväll i sommar. Jag hoppas att vi kan matcha den entusiasm som ni alltid visat oss och vi längtar tills vi ses", säger han i ett pressmeddelande.

"En av de största"

Att McCartney nu kommer till Sverige har förstås delvis att göra med att han och Thomas Johansson har jobbat tillsammans länge. Redan 1973 arrangerade EMA Telstar, som Live Nation tidigare hette, en turné med Wings i Sverige och Finland.

– Sedan dess har vi jobbat tillsammans, varje gång han har varit här, säger Thomas Johansson, som rankar McCartney som en av de allra största i musikbranschen.

– Det är ju Paul McCartney, Rolling Stones, Bruce Springsteen, U2, Madonna. Det är de största i dag.

Biljetterna till konserten i Stockholm släpps den 12 mars.

Paul McCartney kommer också till Roskildefestivalen i Danmark den 4 juli och till Oslo i Norge den 7 juli.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag