Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paul McCartney: Hon fick stå ut med mycket

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Paul McCartney och Linda McCartney var gifta i 29 år. Bilden är tagen 1997. Linda dog i cancer 1998.
Foto: Peter J Jordan
Familjen tillsammans utanför sitt hus i Lapaul.
Foto: James Fortune
Linda och Paul McCartney.
Foto: James Fortune

Paul McCartney erkänner att hustrun Linda fick stå ut med en hel del under deras tid tillsammans i bandet Wings, skriver Female First.

Den före detta Beatlesmedlemmen beskriver 70-talet som en "svår" tid, då han och hustrun levde rock'n'roll liv på vägarna parallellt med att ta hand om familjens fyra barn.

I början av 1970-talet bildade Paul McCartney gruppen Wings tillsammans med sin hustru Linda, som senare gick bort i cancer 56 år gammal 1998.

Nu berättar den före detta Beatles-medlemmen om tiden och erkänner att Linda, som han var gift med i 29 år, inte alltid hade det lätt.

Den legendariske artisten frågade henne om hon ville vara med i bandet och samtidigt som bandet åkte på turné uppfostrade de även sina gemensamma barn James, Stella och Mary Anna och Lindas dotter Heather, som hon hade från ett tidigare äktenskap.

Svår tid

I en intervju med Mail on Sunday's magasin "Event" berättar stjärnan om tiden som han erkänner var "svår".

- Det övergripande minnet över 70-talet var att det var väldigt svårt, men det faktum att det faktiskt fungerade känns verkligen givande, säger han enligt Female First.

När han tittar på gamla filmer och bilder från tiden då de uppträdde tillsammans slås han av hur tufft det verkligen var.

- Det var fantastiskt att se Linda där uppe, rockande och snygg. Eftersom jag samtidigt tänker att "Gud vilken skit hon fick stå ut med, välsigne henne." Och där var vi på scen tillsammans och allt gick bra, säger han i intervjun.

Barnen följde med

Att barnen följde med på parets resor är något som McCartney är glad över. Samtidigt är han också glad att de inte tog efter så mycket av rock'n'roll-livet.

- Det som är bra med dem, som kunde spåra ur lite väl mycket, var att de vanligtvis inte gjorde det framför barnen, säger han.

- Jag har känt några av de mest legendariska galningarna i rockvärlden, men så fort de umgicks med barnen var de otroliga gentlemän. En sådan kille som Keith Moon var en av de största gentlemännen i världen, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.