Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paul McCartney: Dylan lärde oss att röka gräs

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Paul McCartney
Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
Bob Dylan
Foto: JLPPA / BESTIMAGE / STELLA PICTURES

Beatlessångaren och basisten Paul McCartney har under hösten öppnat upp om tiden i världens första stora pojkband. 

Nu avslöjar han bandets första kontakt med marijuana och vem det var som introducerade dem för drogen.

– Han gav oss ett bloss på jointen, säger McCartney.

Det var under sommaren 1964.

The Beatles var, enligt McCartney, troligen i New York – men i vart fall på ett hotellrum när Bob Dylan plötsligt dök upp.

– Vi satt och drack, som vanligt, festade lite. Vi hade beställt dricka från room service, på den tiden drack vi bara franskt vin och whiskey med cola – Dylan hade försvunnit in i ett rum, återberättar Paul McCartney i sina kommande memoarer ”The Lyrics: 1956 to the Present” som The Times of London publicerat ett utdrag ur.

Plötsligt var Ringo borta

Enligt McCartney ska då Beatlestrummisen Ringo Starr plötsligt försvunnit och sedan kommit tillbaka, med ett annorlunda uttryck i ansiktet. Ringo ska ha berättat att han just fått röka lite gräs med Bob Dylan och bandet blev mycket nyfikna och sökte då upp singer-songwritern.

– Han gav oss ett bloss på jointen, berättar McCartney.

– Plötsligt fungerade det: Vi började fnittra och skratta åt varandra. Jag kommer ihåg att George (Harrisson reds. anm.) försökte rymma i väg. Jag sprang efter, det var jättekul, som två seriefigurer som jagade varandra.

Sedan den dagen kom drogen att vara en återkommande del av bandets repertoar. McCartney har senare berättat att han slutade röka gräs när han blev morfar.

Paul McCartneys berättelse fick programledaren i tårar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.