Patti Smith var märkbart rörd när hon fick ta emot Polarpriset på tisdagskvällen i Stockholms konserthus. Foto: TV4
Patti Smith var märkbart rörd när hon fick ta emot Polarpriset på tisdagskvällen i Stockholms konserthus.  Foto: TV4

Patti Smiths tårar under Polarprisgalan

Publicerad
Uppdaterad
Patti Smith, 64, kunde inte hålla tillbaka tårarna.
I direktsändningen av Polarprisgalan brast det flera gånger för den berömda sångerskan.
Även kända svenska musiker på plats rördes av Smiths uppenbara glädje.
"Patti Smith fick mig tårögd i sitt tacktal! På riktigt", skriver Petter på Twitter.
Det började då författaren Henning Mankell - en av Patti Smiths idoler - hyllade henne.
- Jag vill understryka vad Patti Smiths musikgärning har betytt för unga tjejer världen över, sa Henning Mankell från scen och fortsatte:
- Hon har fått dem att tro på sig själva, starta band, skriva poesi, skriva låtar och uppträda. Jag tror verkligen att Patti Smith har inspirerat dem alla.

"Tacka alla musiker"

Allt medan den första tåren rann ner längs Patti Smiths vänstra kind.
Hon mottog sedan priset från Kung Carl Gustaf. Men det var först under sångerskan tacktal som gråten verkligen satt fast i halsen.
Då Smith vände sig mot sin son och dotter samt de bandmedlemmar som har spelat med henne under flera decennier var hon tvungen att avbryta sitt känslofyllda tal.
- Jag vill tacka alla musiker som jag har samarbetat med under årens lopp. I synnerhet de som är här i kväll, däribland min dotter Jesse Paris och min son Jackson, sa Smith bland annat.

"Fick mig tårögd"

Hon tackade dessutom sin avlidna make, Fred Smith, gitarrist i bland annat MC5.
Även flera andra kända musiker i Stockholms konserthus hade svårt att hålla tillbaka känslorna. Bland annat visade TV4:s direktsändning hur Pernilla Andersson torkade bort tårar och på Twitter skriver Petter att "Patti Smith fick mig tårögd i sitt tacktal."
Närmast scen och bredvid Patti Smith satt Prins Daniel och kronprinsessan Victoria. Galan avslutades med att en elektrisk Ola Salo framförde Smiths låt "People have the power" medan upphovskvinnan leende och märkbart rörd sjöng med.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag