Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Patrik Sjöberg vann
10000 - på sitt fiasko

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
LÖNSAMT BOTTENNAPP. Maria Bild och Patrik Sjöberg framför sin jive i förra veckans "Let's dance". Tony Irving delade ut en etta i betyg - och Patrik blev 10 000 kronor rikare.
Foto: Olle Sporrong
Juryns Tony Irving är mycket upprörd.
Foto: Olle Sporrong
Patrik Sjöberg.
Foto: Olle Sporrong
Simon Kachoa.
Foto: Olle Sporrong
Aris Sanchez.
Foto: Olle Sporrong
Calle Sterner.
Foto: Olle Sporrong
1 / 7

Patrik Sjöberg satsade på att han själv skulle få en etta i förra veckans program - och vann 10 000 kronor.

Expressen kan i dag berätta att det pågår en intern vadslagning mellan tävlande i "Let's dance". Något som får spelbolag att höja beredskapen, upprör tävlingens juryordförande Tony Irving och får TV4 att ta ex-höjdhopparen i örat.

- Jag förstår verkligen om detta ser konstigt ut och vi kommer att prata med Patrik, säger exekutiva producenten Malin Knave.

Idén föddes efter första programmet - på efterfesten.

Patrik Sjöberg, 49, Simon Kachoa, 24, Aris "Phoenix" Sanchez, 41, och Kenza Zouitens, 22, danspartner Calle Sterner, 25, beslöt sig för att varje fredag spela på resultatet i "Let's dance".

- Det var ett skämt från början. Vi började hetsa. Sen är det ingen som vågar säga nej sen, då får man ju köra på liksom, säger Calle Sterner.

Förra fredagen handlade vadslagningen om vem av deltagarna som skulle få den första ettan i betyg av juryn.

Satsade 2 500 var

Insatserna är höga - i potten lade alla 2 500 kronor. Patrik Sjöberg spelade på sig själv. Simon Kachoa på Glenn Hysén. Phoenix spelade på Simon. Calle Sterner spelade på Lotta Engberg.

- Jag trodde Lotta (Engberg) skulle få den, säger Calle Sterner.

När Tony Irving i förra fredagens program höll upp sin etta efter Patrik Sjöbergs jive gjorde det ex-höjdhopparen 10 000 kronor rikare.

- Jag tyckte bara det schyst att vara den som fick ettan först. Sen hade vi slagit vad om vem som skulle få den första ettan så jag vann tiotusen på det, säger Patrik Sjöberg.

Inför kvällens program ligger samma summa i potten - och vadet är ungefär detsamma.

- Den här veckan ligger det också tiotusen kronor i potten, säger Simon Kachoa.

Exakt vad veckans vadslagning rör sig om vill inte någon av de inblandade avslöja.

- Vi måste prata ihop oss först om vi får avslöja, säger Simon Kachoa.

Inte heller Calle Sterner vill avslöja vilket veckans vad är.

- Vi får inte avslöja vilket vad som gäller nu. Det är hemligt, säger Phoenix.

Handlar det om poängen?

- Ja, kanske, säger Phoenix.

När juryordförande Tony Irving får höra talas om vadslagningen blir han förbannad.

- Du skämtar? Det är för jävligt att deltagare satsar pengar på sig själva. Speciellt när de satsar på att de ska få ett lågt betyg. Det är jäv. Vill de prestera bra i programmet eller dåligt för att vinna pengar? säger han.

- Att amatörer som Simon gör det kan jag köpa. Han är naiv när det gäller idrott och tävling. Men när proffs som Patrik gör det är det märkligt. Att Calle Sterner, som är professionell dansare, är bara fy. Han borde veta bättre.

"Gjorde han det för pengar?"

Nu är Tony Irving osäker på om tittarna kan lita på att Patrik gör sitt bästa.

- Jag ifrågasätter Patriks inställning till varför han dansade så jävla dåligt i fredags. Gjorde han det för att vinna pengarna?

Och TV4 ser allvarligt på tilltaget:

- Jag förstår verkligen om detta ser konstigt ut och vi kommer att prata med Patrik om hur detta kan uppfattas. Med det sagt är jag helt övertygad om att Patrik gjorde sitt bästa på dansgolvet i fredags.

- Det är tyvärr inte möjligt för oss att ha full kontroll på om våra deltagare väljer att spela på olika bettingsajter och det finns i dag ingen regel i "Let's dance" som förbjuder det. Men vi kommer definitivt att lyfta frågan inom produktionen och, som sagt, jag förstår att detta kan se konstigt ut, säger Malin Knave, exekutiv producent.

Ingen åtgärd - än

Mårten Skånman, pr-ansvarig PAF i Sverige:

- Det är ju inte så snyggt gjort av honom, säger han om Patrik Sjöbergs agerande.

- Om någonting verkar oklart får vi justera det, men i dagsläget behöver vi inte ändra någonting.

Jonas Nilsson, Unibet:

- För tillfället kommer vi inte stänga spelet på "Let's dance", men vi kommer hålla extra koll på spelet på de här deltagarna framöver. Skulle vi märka att något inte står rätt till finns det flera sätt för oss att hantera det, en sådan handling skulle kunna vara att vi stänger spelet.

- Vi förutsätter att alla deltagare gör sitt bästa och att TV4 som arrangör och ansvarig för tävlingen kontrollerar att den sköts på ett korrekt sätt.

Här är dansarna som ingår i spelsyndikatet

Vid förra fredagens direktsändning hade fyra personer, Patrik Sjöberg, Simon Kachoa, Aris Sanchez och dansaren Calle Sterner spelat på vilken deltagare som skulle få den första ettan i programmet. Alla lade 2500 kronor i en pott.


Patrik Sjöberg fick en etta i betyg av Tony Irving och fick därför potten på 10 000 kronor.
 

Inför den här veckan säger samtliga inblandade att ännu en vadslagning är ordnad. Vad den handlar om vill ingen av dem avslöja.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.