Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Patrick Swayzes änka berättar om dödskampen

Det här är Patrick Swayze.
Foto: DANNY MOLOSHOK / AP MOLOSHOK
Foto: NC1 / ALL OVER PRESS WENN DWP
Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP

Sedan Patrick Swayzes bortgång 2009 har hans änka Lisa Niemi kritiserats för att sälja bort skådespelarens ägodelar.

Och nu väljer hon att öppna upp om livet med den kända skådespelaren.

– Han överlevde 22 månader, vilket var mirakulöst sett till den diagnosen han fick, säger hon i en intervju med Entertainment Online.

Han var en av världens mest populära skådespelare under 1980-talet. Patrick Swayze vann många hjärtan med sin medverkan i ”Dirty dancing” och ”Ghost.

Och nu väljer hans änka Lisa Niemi att öppna upp om stjärnans kamp mot cancern.

– Det är den värsta saken du kan gå igenom. Det enda jag gjorde var att kämpa för hans liv. Han överlevde 22 månader, vilket var mirakulöst sett till den diagnosen han fick, säger hon i en intervju med Entertainment Online.

Gick på danskurs hos Swayzes mamma

De träffades under tonårstiden när Niemi gick på danslektioner hos Swayzes mamma. Sedan gifte man sig 1975 – och höll ihop ända fram till hans död.

– Jag minns första gången vi dansade tillsammans. Det var på en skoltillställning. Och när vi gick ut på scenen så tittade jag honom i ögonen – och det kändes som att allt kom till liv, säger hon i intervjun.

”Ny lägstanivå för Lisa”

Tidigare har Lisa Niemi kritiserats för att ha sålt stjärnans ägodelar på auktion. Efter att ha sålt Patrick Swayzes läderjacka som han hade i ”Dirty Dancing”, så valde hon att vidare till perukerna han bar när han var cancersjuk.

– Det här är en ny lägstanivå för Lisa, berättade en uppgiftslämnare för Radar Online.

Gick emot familjens vilja

Skådespelaren gick bort i cancer – endast 57 år gammal. Och hustrun Lisa Niemi ska ha ärvt över 40 miljoner dollar efter att Patrick Swayze ändrade sitt testamente i sista sekund. Familjen bestred aldrig testamentet men uppges vara bittra över att hon vägrat lämna över minnen från Swayze.

Enligt uppgifter ska Niemi tidigare ha gått emot familjens vilja och sålt stjärnans ranch trots att man hade planer på att förvandla det till ett museum.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.