Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Patrick Grimlund om sin stora familjelycka

Programledaren Patrik Grimlund och hans hustru Sara blev småbarnsföräldrar vid årsskiftet.

"Lyxfällan"-aktuella Patrick Grimlund, 41, är nybliven småbarnsförälder.

Strax efter nyår föddes sonen Jack - och samtidigt har Patrick fullt upp med både tv-jobb och bokskrivande.

– Vi har det jättebra. Det är familjelycka på alla håll och kanter, säger tv-ekonomen.

Patrick och hustrun Sara Grimlund, som förra året gifte sig i Nykvarn, blev föräldrar till lille Jack den tredje januari.

– Det är otroligt roligt på alla sätt och vis och han är otroligt efterlängtad. Han är ett riktigt litet charmtroll - redan, berättar Patrick.

– Det har börjat komma många leenden och mycket ögonkontakt. Han är en skön personlighet som man lär känna mer och mer för varje dag som går.

Patrick arbetar för tillfället med den nya säsongen av "Lyxfällan" i TV3, är aktuell i kommande "Draknästet" i TV8 och skriver på en ekonomibok tillsammans med "Lyxfällan"-kollegan Magnus Hedberg.

Struktur och planering

Samtidigt som sonen gör att han försöker vara hemma så mycket som möjligt.

– Det fungerar ju. Det gäller att ha lite struktur och planering. Sara är också väldigt driftig i att få tiden att räcka till så tillsammans så löser vi det, säger Patrick.

Någon större förändring i livet har det dock inte blivit.

– Det enda är att man inte får sova hela nätterna. Jag försöker korta ner dagarna så mycket som möjligt för att komma hem till familjen, säger han, och fortsätter:

– Det är klart att det är sådana prioriteringar som förändras lite. Men det har jag varit noga med hela tiden. Även med min första son.

Patrick har sedan tidigare en son på tolv år.

– Det fungerar jättebra, han är en superglad och stolt storebrorsa, säger Patrick.

Och att även Jack blir storebror någon gång i framtiden är inte uteslutet.

– Det är absolut inte omöjligt - det bästa som finns i livet är ju barn och att ha den glädjen i tillvaron, säger Patrick Grimlund.

Frustration och känslor på jobbet

På torsdag har den sextonde säsongen av "Lyxfällan" premiär - Patrick och Magnus åttonde säsong - och de planerar redan för nästa. Patrick berättar att tittarna kommer att känna igen konceptet, men att de arbetat med finjusteringar.

Och det blir ännu en säsong med frustration och känslor för programledarna.

– Den här säsongen är det bland annat ett par som har fått tvillingar väldigt nyligen, så det är två väldigt små barn som är med, säger Patrick Grimlund.

– Även om vi finns där till hundra procent för alla deltagare i "Lyxfällan", så tycker jag att det sticker ut extra när det finns barn där som drabbas av familjens ekonomiska situation.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!